Pirelli plănuiește investiții de 105 milioane de euro în România

Pirelli a anuntat noul plan de investitii in Romania pentru urmatorii cinci ani,  2013-2017, cu o valoare de 105 milioane de euro, din care 35 de milioane de euro sunt acordati de catre Guvernul Roman. Investitia este destinata cresterii capacitatii de productie a anvelopelor pentru autovehicule, segmentul PREMIUM in cadrul Polului Industrial din Slatina.

Planul a fost prezentat in timpul vizitei la Slatina a Primul Ministru al Romaniei, Victor Ponta,  de catre Maurizio Boiocchi, Chief Technical Officer Pirelli Grup si  Giuliano Menassi, Director Operations Pirelli Grup, in prezenta reprezentantilor autoritatilor locale, a Ambasadorul Italiei in Romania, Mario Cospito, precum  si Giuseppe Cangelosi, Chief Ecxecutive Officer, Pirelli Romania.

Noua investitie este dedicata cresterii suprafetei fabricii de anvelope de la 180 de mii de metri patrati in prezent, la circa 200 de mii de metri patrati in 2017, precum si dezvoltarii capacitatii de productie in cadrul fabricii de anvelope la 13 milioane de bucati pe an. In prezent capacitatea de productie instalata este de circa 8,5 milioane de bucati pe an si va atinge la sfarsitul anului 2013, 10 milioane. Totodata noul plan de investitii va creea pana in 2017, 500 de noi locuri de munca. Astfel, Pirelli Romania va numara in 2017, 3 500 de salariati.

Investitia anuntata astazi se adauga celei efectuata de Pirelli Romania incepand cu anul 2005. In perioada 2005-2014, Grupul Pirelli a investit in Romania 450 de milioane de euro, mai ales in Polul Industrial din Slatina compus din fabrica de anvelope si fabrica de Cord metalic.

Fabrica de anvelope de la Slatina, astăzi una dintre cele mai moderne fabrici de producţie a anvelopelor pentru autoturisme din Grupul Pirelli este echipată cu cea mai înaltă tehnologie de producţie non-robotizata destinată realizării anvelopelor performante din gama Premium, unde Pirelli este leader: Winter, Uhp Winter, High-Performance, Ultra-High-Performance, Runflat şi SUV. Productia este destinata pentru echiparea originala a celor mai mari case automobilistice.

Grupului Pirelli în România, desfasoara numeroase proiecte sociale si cultulare, de la parteneriatul cu Universitatile din Bucuresti si Craiova ce vizează punerea în practică a unor inovaţii tehnologice, la proiectul de difuzare al culturii italiene în Slatina şi cel al acordului de colaborare dintre Spitalul Niguarda Milano cu Spitalul din Slatina, concluzionând cu proiectul Intercampus realizat împreună cu echipa de fotbal FC Internazionale Milano, dedicat copiilor orasului Slatina.

Adaugati comentariu