Pirelli sub lumina reflectoarelor la Frankfurt

Pirelli este prezent la Salonul Auto de la Frankfurt, confirmându-se în calitate de actor principal al standurilor unor producători de automobile foarte importanți și punct de referință pentru industria auto.

Dupa doi ani, Pirelli se reintoarce la Frankfurt cu P Zero, Cinturato si Scorpion: anvelope premium care nu mai sunt recunoscute doar pentru performanta, ci au devenit sinonime cu cuvinte precum fiabilitate si siguranta, valori garantate de Pirelli datorita vastei experiente si a tehnologiilor de ultima ora.

La acest eveniment international la care sunt prezentate cele mai noi modele de automobile, Pirelli se concentreaza pe o anvelopa cu stil, design original si caracter ecologic: Cinturato P1 special edition, o anvelopa al carei design evoca mijlocul secolului 20 (precum acelea ale renumitului Isotta Fraschini), si ale caror performante confirma tehnologia si rezistenta noului Cinturato.

Cu jante de 21 inch si marimi diferite pentru puntea fata (125/60 R21) si puntea spate (145/50 R21), Cinturato P1 „special edition” este rezultatul parteneriatului tehnologic dintre Pirelli si unul dintre gigantii industriei automobilistice, premiera anvelopei urmand sa aiba loc pe un concept car electric prezentat la deschiderea salonului, mai intai pentru presa, apoi si pentru publicul general.

Incepand cu 15 septembrie, gama de anvelope Pirelli va juca un rol important la standurile Aston Martin, Audi, BMW, Daimler, Jaguar, Lamborghini, Land Rover, Ferrari, Maserati, Porsche, Volvo si Volkswagen.

Navele amiral si modelele sportive din cadrul expozitiei germane au ales performanta si fiabilitatea anvelopelor Ultra High Performance P Zero, dezvoltate de cercetatorii Pirelli pentru a creste si a imbunatati nivelul de performanta, oferind in acelasi timp un nivel de siguranta si confort din ce in ce mai ridicat.

Parteneriatul dintre Pirelli si Porsche este consolidat si de anvelopele care vor fi prezentate pe noul model Carrera 911, echipat cu P Zero (fata 245/35 ZR20 (91Y), spate 295/30 ZR20 (101Y)). Tehnologia si performanta oferita de anvelopele Pirelli vor putea fi regasite si pe versiunea Turbo care va fi lansata in lunile urmatoare.

Salonul Auto de la Frankfurt reprezinta si o reconfirmare a parteneriatului intre Maserati si Pirelli. Masinile care poarta sigla cu Trident sunt echipate cu anvelope Pirelli: GranTurismo MC Stradale, GranCabrio si Quattroporte GTS.

Pirelli este anvelopa standard la prima echipare pentru intreaga gama Lamborghini: in cadrul standului sau de la Frankfurt, constructorul din Sant’Agata Bolognese va prezenta ultimele modele de supercar-uri, toate echipate cu anvelope Pirelli.

Si Bentley conteaza pe Pirelli: anvelopele Pirelli reprezinta prima echipare pentru aproape toate modelele producatorului, in special pe Continental GTC Convertible, model care va avea premiera mondiala in cadrul acestui salon.

Atat Ferrari, cat si Jaguar sunt constructori care se bazeaza pe performantele si tehnologia Pirelli: P Zero este aprobat pentru noul 458 Spider, iar noul Jaguar XKR-S este echipat cu P Zero Corsa.

Si filozofia verde a grupului va fi reprezentata la Salonul Auto de la Frankfurt: caracterul ecologic si eficienta sunt caracteristicile garantate de catre Cinturato P1, Cinturato P7 si Scorpion Verde, anvelope expuse la standurile unor producatori auto foarte importanti. Noul BMW Seria 1 este echipat cu Cinturato P1 (195/55R16) si Cinturato P7 (205/55R16).

Pirelli P Zero, Cinturato P7 si Scorpion Verde sunt in echiparea standard si pe automobilele Daimler: noua Clasa B este echipata cu Cinturato P7 (225/45R17 91V), P Zero pentru diferitele versiuni de CLS, S500 si CL500. Anvelopa Scorpion Verde, in diferite dimensiuni, este in dotarea standard a Clasei M.

Pirelli isi consolideaza rolul de partener tehnologic al unor producatori germani importanti, Volkswagen si Audi. Modelul Volkswagen Golf este dotat cu Pirelli P Zero (235/35ZR19 (91Y)), in timp ce noul Audi Q3 utilizeaza anvelope Scorpion Verde 17″ (235/55R17 99V) si 18″ (235/55R17 99V), precum si P Zero (235/55R17 99V).

Si Volvo aproba anvelopele Pirelli: modelele P Zero Rosso si Scorpion Zero Asimmetrico reprezinta dotare standard pentru modelele XC60, XC70, XC90, V70 si S80. In plus, si ultimele modele de Land Rover utilizeaza anvelope Pirelli.

Adaugati comentariu