Piticul Aston Martin

Producătorul Aston Martin a anunțat că va lansa modelul Cygnet, în două ediții limitate, botezate “White” și “Black”.

Noul model, o variantă înbunătățită a Toyotei iQ, va fi disponibil cu o serie de elemente individuale de design, pentru seria White fiind vorba de dungi mate și un pachet de accesorii cromate, în timp ce pentru ediția Black este vorba de niște stick-ere în tonul culorii mașinii.

În echipare standard, mașina va avea o transmisie manuală, dar Aston Martin va oferi opțional doritorilor și o transmisie de tip CVT. Motorizarea de proveniență Toyota, este pe benzină și are o capacitate cilindrică de 1,33 litri și va furniza 97 CP și 125 Nm cuplu motor maxim.

Din datele oferite de producător, Cygnet va accelera de la 0 la 100 de km/h în 11,8 secunde, în cazul variantei echipate cu transmisie manuală, rezultând un consum de combustibil de 5 l/100 km și o valoare a emisiei de CO2 de 116 g/km; pentru varianta echipată cu transmisie CVT, 100 km/h sunt atinși în 11,6 secunde, consumând doar 5,2 l/100 km și producând 120 g CO2/km.

La interior, viitorii posesori vor fi primiți de un design și de finisaje tipic britanice. De altfel chiar de pe pragul portierei suntem anunțați că Cygnet este “Handcrafted in England” (produs și asamblat manual în Anglia), pielea, Alcantara și cusăturile de mare finețe fiind prezente peste tot.  

Printre alte caracteristici ale noilor ediții se numără și un set de jante din aliaj de 16 inch conceput special, un set de genți, un sistem de navigație Garmin, sau sistem keyless-go. Prețul de pornire pentru noul Aston Martin va fi de 30.995 de lire sterline, cu peste 20.000 de lire mai mult decât costă o TOYOTA iQ, iar cele două ediții vor fi disponibile începând cu luna aprilie.

Sursa:
www.autocar.co.uk
http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/254965/

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top