Gran Turismo: Noul hypercar McLaren Ultimate Vision GT

McLaren a prezentat viziunea sa digitală asupra conceptului de hypercar extrem al viitorului: Ultimate Vision GT – creat exclusiv pentru utilizatorii consolei PlayStation.

Industria jocurilor este una care generează miliarde de euro, iar producătorii de mașini devin din ce în ce mai atrași de acest Eldorado, în ultimul timp. Astăzi este rândul englezilor de la McLaren să prezinte o simulare digitală a unei mașini de curse dedicată jocului Gran Turismo Sport, ultima ediție din seria Gran Turismo, care va fi disponibilă de la mijlocul lunii octombrie pentru PlayStation 4.

Potrivit McLaren, acest Ultimate Vision GT arată direcția pe care o va urma brandul englez în viitor. McLaren are, desigur, toată libertatea digitală să creeze o mașină unică, înzestrată, ipotetic, cu un șasiu din fibră de carbon și elemente de caroserie cu aerodinamică activa. Aspectul său poate fi cel mai bine descris ca fiind corespondentul digital al unei mașini de curse gândită pentru a cuceri celebrul circuit de la Le Mans. McLaren a subliniat că prototipul prevestește hypercar-ul viitorului, deși „Ultimate Vision GT arată direcția de stil McLaren după 2030“.

Să nu uităm, însă, de cifre. Ultimate Vision GT cântărește, din nou, pur ipotetic, 1000 de kilograme și este propulsat de un tren de rulare hibrid, format dintr-un V8 twin-turbo de 4.0 litri, care angrenează roțile din spate, respectiv două motoare electrice amplasate pe fiecare roată din față. Puterea totală ar trebuie să ajungă la 1.150 CP și 1.275 Nm. Jucătorii pot alege dintre cele trei game: Performance, Ulterior și Noir. Gran Turismo Sport ajunge în magazine pe 18 octombrie.

gran-turismo-mclaren (6)

Adaugati comentariu