Planul Renaulution: Dacia și Lada – 7 modele noi până în 2025 printre care un SUV compact, Dacia Bigster

Dacia Bigster autoexpert.ro

Conform planului Renaulution anunțat astăzi de Renault, Dacia și Lada vor lansa 7 modele noi până în 2025 dintre care două în clasa compactă. Unul dintre ele este SUV-ul de clasă compactă prefigurat de conceptul Dacia Bigster.

Marca Dacia capătă mai multă independență și putere în cadrul Groupe Renault. Dacia formează o nouă divizie în cadrul Groupe Renault împreună cu Lada și vor continue să ofere produse abordabile bazate pe tehnologii verificate.

Dacia Bigster autoexpert.ro

Astfel, Dacia și Lada vor lansa șapte modele complet noi până în 2025 dintre care două în clasa compactă. Asta înseamnă cinci modele de clasă mică. Comunicatul Renault vorbește și despre revitalizarea unor modele iconice fără a da însă mai multe detalii.

Noile modele Dacia vor fi noul Duster, Bigster și un crossover cu 7 locuri urmaș al lui Lodgy, în timp ce modelele Lada vor fi următoarea generație Niva în 2024 în două versiuni de ampatament, normal și lung, și urmașiii lui Lada Granta Sedan și Hatchback, toate pe platforma CMF-B.

Ce este Dacia Bigster

Unul din cele două modele de clasă compactă este SUV-ul prezentat în premieră mondială acum. Prefigurat de conceptul Dacia BIGSTER, acesta va avea 4,6 metri lungime și are la bază platforma CMF-B a lui Renault. Va avea motorizări hibride și Plug-In Hybrid.

Dacia Bigster autoexpert.ro

De asemenea, după 43 ani, Lada revitalizează modelul off-road Niva care va primi o generație complet nouă. Renault promite că noua Lada Niva va păstra calitățile legendare ale modelului tradițional.

Numărul de platforme va fi redus de la patru la una singură. În prezent, Logan/Sandero utilizează noua platformă CMF-B de la Renault într-o versiune simplificată, Duster se bazează pe platforma vechiului Logan ranforsată, Dokker/Lodgy se bazează pe altă platformă iar Lada are platforma ei.

 

În viitor, toate modelele Lada și Dacia vor fi produse pe noua platformă CMF-B a lui Renault. 

Numărul de caroserii va fi redus de la 18 la 11.

➡ Vezi aici testul video cu Dacia Sandero! 💡

Prin reducerea numărului de platforme, în viitor producția va crește de la 300.000 unități pe o platformă la 1,1 milioane unități pe platformă.

Lada va prelua sistemul de alimentare cu GPL de la Dacia, iar Dacia va primi tehnologia E-Tech de la Renault. Se confirmă acum ceea ce anticipa fostul director general Dacia, Chirstophe Dridi, Dacia Duster va primi propulsia Plug-In Hybrid de la Captur E-Tech.

Adaugati comentariu