Plătește taxele de drum din Bulgaria folosind soluția automată OBU One

OBU One SafeFleet autoexpert.ro

Într-un context incert care pune orice afacere la încercare, este important să știm să gestionăm situațiile critice într-o manieră inteligentă și să răspundem cu promptitudine la nevoile consumatorilor noștri. Tocmai de aceea, pe fondul unei digitalizări din ce în ce mai accelerate, companiile resimt acut nevoia găsirii unor soluții pentru eficientizarea modului de lucru, economisirii timpului și a resurselor investite de obicei într-un astfel de proces.

Dacă ești administrator de flote auto sau șofer pe camion, cu siguranță știi cât de mult contează să fii bine organizat și să plătești taxele rapid, fără să pierzi timp prețios stând la cozi sau prin centre de verificare a actelor.

Vestea bună este că există modalități de a eficientiza întregul proces. Folosind serviciile SafeFleet, profitabilitatea afacerii tale crește, dându-ți ocazia să te bucuri de accesibilitate, control facil și transparență a transporturilor care presupun tranzitarea unor țări precum Ungaria sau Bulgaria. Poți uita de grija plății taxelor de drum sau a vignetei, și, în același timp, îți poți monitoriza prin GPS activitățile flotei fără riscurile unor amenzi sau a altor opriri suplimentare.

Iată felul în care poți proceda pentru a plăti vigneta Bulgaria online, având posibilitatea de a te bucura de avantajele sistemelor SafeFleet pentru vehiculele de peste 3,5 tone din flota pe care o gestionezi.

În anul 2013, Ungaria a stabilit introducerea unui sistem de plată online pentru a taxa distanțele rutiere parcurse în interiorul acestei țări. Modelul acesteia a fost urmat și de Bulgaria, care, de la 1 martie 2020 a introdus plata online a vignetei pentru autostradă și pentru drumurile naționale pentru vehiculele ce depășesc 3,5 tone.

În ambele cazuri, pe lângă modul clasic de a plăti taxa de drum direct din stațiile de carburant și verificarea periodică a efectuării acesteia la vamă, managerii companiei de transport auto pot opta pentru montarea unui device pe vehicul, de tip GNSS, dar și printr-un sistem de monitorizare GPS.

Prin intermediul acestui aparat de taxare pentru Bulgaria, ruta de parcurs este înregistrată, calculându-se automat plata aferentă pentru acest traseu. Mai mult decât atât, vei putea fi scutit de plățile pe care înainte le făceai în avans, pentru care erai nevoit să preconizezi care ar fi fost traseul de parcurs, pierzând astfel timp prețios cu planificarea rutei.

Acum, sistemul OBU One de la SafeFleet îți permite să alegi orice parcurs dorești, fără să fii nevoit să respecți unul prestabilit cu mult timp înainte. De asemenea, teancul de tichete fizice păstrate pentru eventualele controalele retroactive este de domeniul trecutului.

Practic, plata vignetei pentru Bulgaria se face automat de pe card, așa încât aceasta poate fi urmărită ușor de administratorii de flote auto. Așadar, verificarea acestei operațiuni în vamă se va face prin solicitarea userului și a parolei contului din sistem, unde se va putea vizualiza care este ruta parcursă și dacă s-a efectuat plata pentru aceasta. În plus, prin intermediul acestui sistem, toate datele de acest gen vor fi stocate în cadrul unui istoric, acestea constituind dovezile plăților anterioare, cât și modificările pe care le aduci rutelor tale.

Parteneriatul încheiat între SafeFleet și BGToll (Agenția Bulgară a Infrastructurii Rutiere) este menit să creeze un flux facil al acestor formalități de plată a vignetei, în același mod cum se face în Ungaria, ușurând activitatea administratorilor de flote auto, dar și a angajaților acestora.

Printre avantajele deja menționate, plata taxelor de drum pentru Bulgaria prin intermediul sistemul automat OBU One îți oferă posibilitatea de a te bucura de flexibilitate, fără să îți faci griji că poți fi amendat pentru că nu ai planificat din timp ruta sau pentru că ai schimbat parcursul stabilit inițial. Ușurința constă în faptul că plățile pentru taxele de drum se vor achita automat prin retragerea sumelor respective din cont, această operațiune putând fi verificată oricând de administratorul flotei.

Optează pentru serviciile SafeFleet pentru plata taxelor de tranzitare a Bulgariei și te vei bucura de un transport fără evenimente neplăcute precum controalele retroactive sau amenzile! Într-o lume în care incertitudinea poate crea dezorganizare și nesiguranță, îndreaptă-te către cele mai sigure și valide opțiuni de monitorizare ale business-ului tău! Acestea te vor ajuta să rămâi protejat în fața provocărilor sau obstacolelor de care te-ai putea lovi.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top