Podeaua unui tren cu pasageri s-a rupt în mers

Se întâmplă în România anului 2018. Podeaua singurului tren care circulă pe ruta Zimnicea – Alexandria, a cedat în mers, iar cei sașe pasageri se declară socați de cele întâmplate. Aceștia sunt hotărâți să dea CFR Călători în judecată, asta după ce au fost nevoiți să înfrunte un frig cumplit.

Un singur tren a mai rămas pe ruta Alexandria – Zimnicea și retur. Acesta are un singur vagon și se află în uz de când, în țara noastră, comunismul era în floare. În apropiere de Smârdioasa, o bucată din podeaua singurului compartiment s-a rupt. În câteva secunde tot vagonul a fost cuprins de zăpadă.

Ministrul Transporturilor declară că acest incident este regretabil și că aproximativ 400 de vagoane au norme de reparație sau de întreținere neefectuate, motiv pentru care a decis să reducă numărul de trenuri aflate în circulație. „Este un accident regretabil. […] Ca să vă spun foarte cinstit, cred că se mai poate întâmpla pe perioada sezonului rece, mai ales că acum este viscol și zăpadă, unele disfuncționalități să mai apară. Mă voi strădui în continuare să îi țin în alertă pe cei de la compania de călători și din alte structuri de transport”. 

Citeste continuarea articolului pe MissAuto

Adaugati comentariu