Podul Morandi prăbușit în august 2018 este înlocuit de noul pod San Giorgio ce va fi inaugurat pe 5 august

Podul san Giorgio in locul podului Morandi Genova

Cotidianul italian LaStampa informează că noul pod San Giorgio de pe centura Genovei ce înlocuiește podul Morandi care s-a prăbușit pe 14 august 2018 se va inaugura mâine 5 august. Concesiunea rămâne tot la firma Autostrade l’Italia iar traversarea va fi în continuare gratuită.

Pod nou, dar stăpâni vechi. Concesiunea podului de pe centura Genovei rămâne la firma Autostrade l’Italia. Primele mașini vor trece pe noul pod mâine dimineață între orele 6.00 și 7.00. Noul pod a fost inaugurat ieri. Podul San Giorgio a fost construit pe ruinele fostului pod Morandi.

Acesta a fost refăcut într-un timp extrem de scurt, de mai puțin de doi ani. Podul se prăbușise pe 14 august 2018. Autostrade va fi responsabil pentru tot ceea ce se întâmplă pe suprafața drumului. Printre obligațiile concesionarului se numără supravegherea zilnică și răspunsul de urgență în caz de accident, cu activarea asistenței de urgență.

Traversarea podului, ca și întreaga centură genoveză, va continua să fie gratuită. Limita de viteză va fi cea stabilită în timpul proiectului de 80 km/h și va scădea la 60 km/h și 40 km/h la apropierea joncțiunilor cu A7. Autostrade poate decide să reducă limita maximă de viteză.

43 oameni au murit în tragedia din 14 august 2018 când podul s-a prăbușit.

Noul pod este situat la o înălțime de 40 metri, are 18 piloni, a fost proiectat de Renzo Piano și la el au lucrat fără întrerupere 1.200 muncitori.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top