Podul suspendat de la Brăila a fost deschis circulației publice

pod suspendat Brăila

Una dintre cele mai mari lucrări de infrastructură din România a fost inaugurată. Podul peste Dunăre de la Brăila este deschis circulației publice.

Podul suspendat peste Dunăre a fost inaugurat în data de 6 iulie 2023. Este cel mai mare pod de acest fel construit în România și este al treilea ca dimensiune din Europa.

Lungimea totală a podului este de 1974,3 metri, iar înălțimea turnurilor este de aproximativ 193 metri de la partea superioară a fundației. Podul are 3 deschideri: o deschidere principală (1120 m) și două deschideri laterale de 489,6 metri pe malul brăilean și de 364,6 metri pe malul tulcean.

Podul suspendat peste Dunăre a fost deschis circulației

Construcția a costat aproximativ 700 milioane de euro și a fost gândit pentru o perioadă de viață de 120 de ani.

Deși a fost inaugurat și circulația publică este deschisă, unele lucrări nu sunt finalizate.

Pod suspendat peste Dunare Brăila

„Podul suspendat peste Dunăre este proiectat să aibă o durată de viață de 120 ani; are un centru de monitorizare și control care va înregistra permanent starea podului, prin cei 50 de senzori instalați pe pod în punctele esențiale; pentru această structură, s-a efectuat cel mai complex şi avansat proiect de testare a unui pod din România; la acest pod, va funcționa un sistem de dezumidificare a tuturor ansamblurilor podului, inclusiv a tablierului metalic și a cablurilor.”, a spus Ionel Scrioșteanu, Ministrul Transporturilor.

Podul este unul exclusiv pentru traficul rutier, iar pietonii și bicicliștii nu au acces pe pod. În primii 5 ani de utilizare nu se va plăti taxă de trecere.

De asemenea, pentru a putea fi finalizate lucrările auxiliare, circulația va fi restricționată pe timpul nopții. În perioada 17.07.2023 – 30.11.2023 se va închide traficul pe timpul nopții, de luni până vineri, inclusiv, în intervalul orar 21:00 – 6:00, exceptând zilele de sărbători legale.

Astfel, în weekend, de sâmbătă, ora 06:00, până luni, ora 21:00, circulația rutieră va fi permisă pe pod fără întrerupere. Pe noul pod se circulă cu o restricție de viteză maximă de 80 km/oră.

Foto: CNAIR

Via CNAIR, FloteAuto

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Renault Trafic E-Tech Electric AutoExpert.ro

Test drive Renault Trafic E-Tech Electric

Renault își electrifică toată gama de vehicule comerciale. Ultimul pas al procesului se numește Trafic E-Tech Electric. L-am testat în Bordeaux, și

Scroll to Top