Polestar 2 a trecut cu succes testele de siguranță

Polestar, divizia constructorului suedez Volvo, a testat modelul electric Polestar 2 în cadrul unei sesiuni de crash-teste organizate chiar de compania din Suedia.

Polestar 2, modelul electric performant produs de divizia constructorului Volvo a trecut cu succes printr-o serie de crash teste organizate intern.

Scopul testelor a fost determinarea avariilor care pot apărea la bateria modelului în cazul unui accident. Polestar 2 folosește o baterie de78 kWh formată din 27 de module integrate în podeaua modelului.

În cazul unui impact, bateria se deconectează, iar structura caroseriei împiedică roțile sau alte elemente să ajungă în zona bateriei. Polestar 2 folosește platforma CMA, comună cu modelul Volvo XC40 electric ce va fi lansat în curând.

„Siguranța este primordiala pentru Polestar. Suntem legați direct de Volvo și asta ne permite să folosim tehnologia lor de siguranță de înaltă clasă. Prin urmare, modelele Polestar sunt concepute să fie printre cele mai sigure din lume”, spune Thomas Ingenlath, CEO-ul Polestar.

Polestar 2 are o autonomie de 500 km, declarată oficial conform standardului WLTP. Bateria alimentează două motoare electric, câte unul pentru fiecare punte. Puterea totală a celor două motoare este de 408 CP.

Sedanul electric poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 5 secunde.

Prețuri pentru Polestar 2

Adaugati comentariu