Polestar 3: informații și fotografii oficiale

Polestar a lansat oficial primul SUV complet electric din portofoliul de modele premium al mărcii suedeze. Polestar 3 va deveni un rival pentru Tesla Model X.

Polestar adaugă oficial în gamă al treilea model. Numit simplu Polestar 3, acesta este un SUV electric de dimenisuni mari derivat direct din conceptul Polestar Precept. SUV-ul electric are un ampatament de 2985 mm și preia elemente de design de la celelalte modele din gamă.

Polestar 3 – SUV electric cu 610 km autonomie

Polestar 3 folosește jante de 21 inchi în echiparea standard, iar opțional se pot alege jante de 22 inchi. La interior, SUV-ul electric vine cu materiale sustenabile, ecran central de 14,5 inchi amplasat pe verticală și sistem de operare Android Automotive. Polestar 3 este și practic având un portbagaj de 484 litri, volum ce poate fi mărit la 1411 litri prin rabatarea banchetei. Un spațiu de depozitare de 32 litri se găsesește sub capota față.

Toate exemplarele produse în primul an vor fi oferite cu pachetele Plus și Pilot în echiparea standard, pachete ce includ sistemul audio Bowers&Wilkins cu 25 de difuzoare, head-up display și sistem de condus semi-autonom Pilot Assist. Acest sistem utilizează 5 module radar, 5 camere video și 12 senzori pentru monitorizarea traficului. În plus, Pilot Assist folosește un sistem LIDAR.

Pentru propulsie, Polestar 3 utilizează două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. În total, ambele motoare dezvoltă 490 CP și 840 Nm, iar dacă se optează pentru pachetul Performance puterea crește la 517 CP, iar cuplul maxim la 910 Nm.

Noul model Polestar poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 5 secunde, iar viteza maximă este limitată la 210 km/ oră.

Bateria utilizată are o capacitate de 107 kWh și va asigura o autonomie de 610 km (WLTP). Arhitectura folosită este la 400V, iar încărcările se pot face cu maxim 250 kW. Prețurile pentru noul model încep de la 89.900 euro.

Via Polestar

Adaugati comentariu