Polestar 3 va fi primul SUV electric produs de marca suedeză

Polestar 3 teaser autoexpert.ro

Polestar, divizia dedicată modelelor electrice performante din cadrul Volvo Cars, a anunțat că primul săul SUV electric se va numi Polestar 3 și va fi produs în Statele Unite ale Americii.

Polestar a publicat o singură imagine teaser cu noul model SUV acoperit. Noul model electric Polestar 3 va fi produs la uzina Volvo din Ridgeville, Carolina de Sud, Statele Unite ale Americii. La aceeași uzină sunt asamblate modelele Volvo S60 și Volvo XC90.

Polestar 3 – SUV electric performant

Dezvoltat pe o platformă proprie, noul SUV electric va avea un design inspirat de conceptul Precept. Conceptul Polestar Precept a fost prezentat în primăvara anului trecut și cel mai probabil va deveni model de serie sub numele Polestar 4.

Silueta din imaginea teaser ne spune că noul model va fi un model foarte aerodinamic. Polestar 3 va fi un rival direct pentru modele ca Jaguar I-Pace sau Tesla Model X.

Platforma folosită se numește SEA și face parte din cadrul grupului Geely. Primul model care o folosește este automobilul chinezesc Zeekr 001. Acesta folosește un sistem electric cu două motoare ce oferă un total de 536 CP, iar cea mai mare baterie are 110 kWh.

Zeekr 001

Marca suedeză are în ofertă două modele numite Polestar 1 și Polestar 2. Polestar 1 este un coupe hybrid ce oferă 600 CP, în timp ce Polestar 2 este un sedan full-electric. Acesta va avea un preț de pornire de 58.800 euro pe piețele din Germania, Belgia și Olanda. Pe lângă aceste țări, noul Polestar 2 va fi lansat și în Norvegia, Suedia și Marea Britanie.

Producția noului model Polestar 3 va debuta în 2022.

Adaugati comentariu