Polestar Precept – imagini noi cu concept car-ul electric din Suedia

Polestar, brandul de performanță ce aparție mărcii suedeze Volvo, a prezentat noi imagini cu conceptul electric Precept. Conceputul anunță viitorul model Polestar 4 ce va deveni un concurent direct pentru Tesla Model S și Porsche Taycan din 2022.

Prezentat inițial la finalul lunii februarie, conceptul car-ul Polestar Precept arată direcția în care se îndreaptă designul mărcii suedeze. Precept previzionează un viitor sedan full-electric cu linii tăioase pentru eficiență aerodinamică.

Conceptul suedez are un ampatament generos de 3.100 mm pentru a putea permite instalarea unei baterii de dimensiuni mari. Conceptul folosește o serie de soluții inedite ca SmartZone, zona unde tradițional era amplasată grila radiatorului, acum este folosită pentru o serie de senzori, faruri LED cu design specific, oglinzi retrovizoare înlocuite cu camere video digitale, inclusiv cea centrală.

La interior, Polestar a ales materiale compozite sau din plastic reciclat. Sistemul infotainment este furnizat de Google, iar interfața este un display de 15 inch montat vertical.

Polestar nu a comunicat însă detalii tehnice despre sistemul de propulsie al concept car-ului Precept. Se speculează că bateria folosită va avea 120 kWh.

Polestar are în ofertă două modele numite simplu Polestar 1 și Polestar 2. Polestar 1 este un coupe hybrid ce oferă 600 CP, în timp ce Polestar 2 este un sedan full-electric. Acesta va avea un preț de pornire de 58.800 euro pe piețele din Germania, Belgia și Olanda. Pe lângă aceste țări, noul Polestar 2 va fi lansat și în Norvegia, Suedia și Marea Britanie. În 2021, constructorul suedez va lansa și un SUV electric numit Polestar 3.

Via Polestar

Adaugati comentariu