Polestar: Volvo S60 Coupe va fi dezvăluit pe 17 octombrie

Polestar, divizia de performanță a Volvo, devenită recent brand complet independent specializat în modele electrificate, va prezentat primul său model, un coupe complementar viitoarei generații a sedanului Volvo S60.

În mod previzibil, puzzle-ul foto cu titlu de teaser dezvăluie puține detalii, dar indicii de stil specifice mărcii Volvo sunt evidente. Atunci când imaginile, pe care Polestar le-a prezentat ca un puzzle cu piese numerotate, sunt unite prezintă o imagine fragmentată a spatelui complet al mașinii. Aceasta afișează influențe puternice de la Volvo Concept Coupé, care a fost dezvăluită la Salonul Auto de la Frankfurt din 2013.

Polestar a dezvăluit, de asemenea, că modelul va fi lansat pe 17 octombrie, dar nu a confirmat ce fel de mașină va fi, nici dacă va fi un model dedicat producției de serie sau un concept.

Presa de specialitate britanică anunța recent că primul model Polestar ca marcă independentă de insigna Volvo va fi un coupe hibrid de 600 CP, care ar putea fi bazat pe viitorul Volvo S60 și care va fi lansat anul viitor. Astfel, platforma tehnică folosită va fi arhitectura modulară SPA (Scalable Product Architecture) a mărcii.

Se preconizează un sistem de propulsie bazat pe cel al modelului plug-in hibrid Volvo XC90 T8, cu un motor cu patru cilindri turboc de 2.0 litri care produce mai mult decât motorul T8 de 324 CP, asistat de un motor electric cu cel puțin 81 CP. Și studiul Volvo Concept Coupé era tot un hibrid plug-in, proiectat de actualul șef Polestar și fostul șef de design Volvo, Thomas Ingenlath. Polestar va avea rolul unui brand satelit Volvo, care va produce exclusiv modele electrice și plug-in hibride.

Adaugati comentariu