Poliţia din Italia renunţă la mândria naţională şi se înarmează de la Seat

Seat - Carabinierii - AutoExpert

Nici mândria naţională nu mai e ce a fost. Aşa se face că poliţia din Italia a ales un producător… spaniol, pentru reîmprospătarea parcului auto. De acum, Polizia di Stato şi Carabinierii vor folosi modele Seat Leon.

Începând de săptămâna trecută 206 exemplare Seat Leon au năpădit străzile din Italia; 106 au intrat în serviciul Carabinierilor, iar 100 au fost distribuite către Polizia di Stato (poliţie). Acestea fac parte dintr-un program de dotare a celor două instituţii, care în următorii trei ani vor primi până la 4.000 de automobile noi de la producătorul spaniol. Comenzile concrete plasate până acum sunt pentru 925 de maşini: 475 de ˝pantere˝ (porecla dată automobilelor poliţiei, cele albatru deschis) şi 475 de ˝gazele˝ (cele albatru închis ale carabinierilor).

Este pentru prima dată în istoria celor două instituţii independente din Italia când se optează pentru aceeaşi marcă si pentru acelaşi model de automobil pentru flotele auto. Seat a declarat cu mândrie că modelul Leon a fost ales atât de Poliţie cât şi de Carabinieri pentru excelentele performanţe de consum de combustil şi emisii poluante, dar şi pentru costurile de exploatare reduse pe termen lung şi pentru calitatea deosebită a fabricaţiei.

Atât Poliţia italiană cât şi Carabinierii au optat pentru versiuni de caroserie cu cinci portiere (hatchback) şi pentru motorizarea TDI de 2 litri şi 150 CP. Toate exemplarele au primit un tratament special, un blindaj în partea frontală împotriva armelor de foc mici. Dintre dotările speciale amintim anvelope ranforsate, sistem de suspensie adaptiv, sistem acustic şi vizual de avertizare, echipament de comunicare radio, dar şi suporturi speciale pentru arme.

Seat - Carabinierii - AutoExpert (02)

În plus, pentru vehiculele ce intră în serviciul Polizia di Stato a fost conceput un perete despărţitor între banchetă şi locurile din faţă, un grilaj care să îi protejeze pe poliţiştii din faţă de infractorii ce vor fi transportaţi în spate.

Nouă tranzacţie efectuată de Seat vine să confirme tendinţa ascendentă în vânzările de flote, pentru spanioli. Acestea au crescut cu 33% în 2014 comparativ cu anii precedenţi, atingând cifra de 68.900 de vehicule. Cheia succesului a fost reprezentată de noua gamă Leon, iar versiunea break Leon ST a fost cea mai căutată maşină.

 

Seat - Carabinierii - AutoExpert (03)

Adaugati comentariu