Poliția Rutieră primește o Alfa Romeo Giulia Veloce

Poliția Rutieră

De astăzi, un echipaj de poliție călărește 280 de cai. Simultan. Nu, nu vorbim despre reprezentanții Poliției Călare, ci chiar despre cei ai IPJ Ilfov, care au primit azi cheia unei superbe Alfa Romeo Giulia Veloce, cu care să vină de hac șoferilor indisciplinați din trafic.

Autospeciala pusă la dispoziția Poliției de către importatorul Auto Italia are sub capotă un propulsor turbo de doi litri, cu bloc motor din aliaj de aluminiu, capabil să dezvolte 280 CP. Introduceți în ecuație transmisia automată ZF cu opt trepte și tracțiunea integrală Q4 și rezultatul va fi un sprint 0-100 km/h în 5,2 secunde și o viteză maximă de 240 Km/h.

Poliția Română

Pe cât de repede accelerează, pe atât de prompt frânează, datorită sistemului Integrated Brake System, introdus pentru prima oară în dotarea de serie a unei mașini de șosea. Astfel, distanța de frânare 100-0 km/h este de doar 38,5 metri. Și sistemul de direcție este fără egal în segment, având o demultiplicare de numai 11,8:1. Pentru a scădea greutatea totală, o serie de elemente ale caroseriei și ale suspensiei, totalizând 250 kg, au fost fabricate din aluminiu. Până și arborele cardanic al mașinii, furnizat de niponii de la Hitachi, a fost confecționat din fibră de carbon, economisindu-se și de acolo 8 kg sau, poate chiar mai elocvent, 40% din greutatea unuia clasic, din oțel. Cu așa o vitrină tehnologică, să tot fii polițist!

Poliția Română

Evitați să ”călcați strâmb” pe centura Bucureștiului, pe Autostrada A3, pe DN1, dar și în Buftea, Snagov și Otopeni, dacă nu doriți să-i admirați girofarele în oglinzile retrovizoare și să primiți o amendă mărită. Amenințarea va dura 12 luni, timp în care Poliția va folosi gratuit puternicul exemplar. Nu suntem prima țară în care forțele de ordine beneficiază de carismaticul model: carabinierii din Italia sunt însoțiți de Giulia Quadrifoglio, cu motor turbo de 2,9 litri și 510 CP, iar în misiunile instituționale apelează la Giulia Veloce.

Poliția Română

Adaugati comentariu