Poliția veghează din Amarok

Volkswagen Autovehicule Comerciale a pus la dispoziţia Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova un Amarok complet echipat.

Autovehiculul oferit Inspectoratului de Poliția Prahova este un Amarok Trendline 2.0 BiTDI  4Motion, cu diferenţial blocant, 163 CP si transmisie manuală cu sase rapoarte. Timp de 5 luni, maşina va fi folosită pentru patrularea pe raza județului Prahova (Autostrada A3, Centura ocolitoare a Municipiului Ploiesti, DN1, etc.).

Dotări specifice:
Sistem de avertizare optică si acustică produs de firma Federal Signal Corportation, compus din rampă luminoasă Arjent, cu tehnologie LED,  sirenă electronică şi difuzor cu putere nominală de 100W si 2 proiectoare MicroLed, de asemenea cu tehnologie LED, montate in grila faţă. Toate echipamentele respectă norma europeană R65, privind echipamentele de avertizare optică. Comanda echipamentelor este centralizată si este incorporată în telecomanda sirenei.

Amarok 4MOTION, cu tracţiune integrală selectabilă oferă siguranţă pe orice teren. Acesta utilizează un cuplaj rigid pentru transmisia integrală, o tehnologie a cărei eficienţă este demonstrată prin utilizarea îndelungată în segmentul pickup. Atunci când este cuplat prin apăsarea unui buton, acesta produce transferul de putere către axe.

Pentru cele mai dificile trasee, este disponibil şi un reductor, care va face ca trecerile complicate din off-road să fie uşor de stăpânit. Chiar şi rampele cu grad de înclinare de 100%, cu un unghi de 45 de grade nu reprezintă un obstacol, chiar dacă maşina este încărcată la capacitate maximă. În acelaşi timp, pachetul de arcuri Heavy Duty, reglat progresiv, cu trei seturi de arcuri principale şi două auxiliare, asigură un factor mare de securitate la suprasarcină şi un nivel uniform de confort la orice grad de incărcare.

Amarok dispune de un diferenţial electronic ce acţionează prin intermediul sistemului de frânare, dar si de diferenţial spate mecanic selectabil de către conducator în cazul traseelor cu grad ridicat de dificultate. Cu o greutate brută de până la 3.040 kg, în versiunea Heavy Duty, cu tracţiune 4×4 cuplabilă, Amarok poate transporta atât obiecte foarte voluminoase, cât şi încărcături cu masă mare. Sarcina maximă pe care o poate suporta este de 1,15 tone, ceea ce reprezintă o valoare de vârf în segmentul pickup-urilor de talie medie.

Adaugati comentariu