Pontiac Ghost Car din 1939 scos la licitație

Pontiac a construit special pentru Târgul Mondial din 1939, un model Deluxe Six, a cărui caroserie era construită integral din Plexiglass.

Unul dintre cele mai importante exponate ale standului General Motors de la acel târg, Pontiac Deluxe Six reprezenta o viziune a ceea ce ar fi putut să urmeze în industria auto, din punctul de vedere al creatorilor automobilului. Chiar dacă nu a fost chiar așa, modelul expus atunci a rămas în istorie drept primul automobil „invizibil”.

În ceea ce privește caroseria prototipului expus, nu s-a făcut nici un fel de rabat. Panourile din Plexiglass au fost concepute și fabricate de chiar compania care a brevetat materialul respectiv în 1933: Rohm & Hass.

Păstrat cu atenție de-a lungul anilor, modelul în cauză a fost vândut în cadrul unei licitații organizate în Michigan de către casa RM Auctions, pe data de 30 iulie 2011. Suma obținută pentru superbul exemplar a fost de 308.000 de dolari; nu e rău dacă ținem cont de faptul că în momentul producerii sale, costurile totale au fost de 25.000 de dolari. Vă invităm să urmăriți galeria foto, pentru a admira superba creație Pontiac.

Sursa:
www.autoblog.com
http://www.autoblog.com/2011/08/01/1939-pontiac-ghost-car-commands-308-000-at-auction/

Adaugati comentariu