Cel mai exclusiv Porsche 911 Turbo: 607 CP, doar 500 exemplare

Porsche a lansat cel mai puternic și mai exclusiv 911 Turbo din istorie. Acesta se numește Porsche 911 Turbo S Exclusive Series și face parte dintr-o serie limitată la numai 500 unități.

Editia limitata se deosebeste de modelele standard prin pachetul aerodinamic și stilistic unic, finisat manual de divizia Porsche Exclusive Manufaktur, în uzina istorică din Zuffenhausen. Ceea ce face editia 911 Turbo S Exclusive Series atat de speciala este vopseaua exterioara Golden Yellow Metallic, acompaniata de detaliile cu aspect de carbon, prezente la nivelul capotei, plafonului și pragurilor. În plus, doua benzi cu textura similara grefate pe plafon si capota accentueaza aspectul sportiv al masinii.

Partea din spate se evidentiaza prin noul eleron Aerokit, prizele de aerisire finisate in culoarea carbonului si prin sistemul de evacuare cu doua tevi duble, din otel inoxidabil, vopsite in negru. Aripile sunt ornate cu placute inscriptionate cu sigla ”Porsche Exclusive Manufaktur”.

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series a primit, de asemenea, un kit exclusiv de recalibrare a motorului boxer biturbo de 3,8 litri, cu sase cilindri, de 3,8 litri, ce creste puterea maxima si cuplul pana la 607 CP și 750 Nm. Editia limitata accelereaza de la 0 la 100 km/h in 2,9 secunde si ajunge la 200 km/h în 9,6 secunde, viteza maxima fiind estimata la 330 km/h.

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series este echipat standard, cu jante de 20 inci, cu mecanism central de fixare, vopsite in negru, cu contur Golden Yellow Metallic, realizat cu tehnologie cu laser. Pentru prima data, etrierele pentru sistemul de franare ceramic PCCB sunt disponibile din fabrica in versiunea negru lucios, cu sigla Porsche in Golden Yellow Metallic. Sasiul sport adaptiv cu Porsche Active Suspension Management (PASM) si Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC), directia integrala cu roti directoare spate si pachetul Sport Chrono sunt incluse in echiparea de serie.

In Romania, preturile pentru 911 Turbo S Exclusive Series pornesc de la 268.000 cu TVA.

porsche-911-turbo-exclusive (3)

Adaugati comentariu