Porsche 918, furat în amiaza mare, din showroom!

Porsche 918 Martini

Hoți de mașini sunt peste tot. Cei mai mulți dintre ei au gusturi fine, fără îndioală. O mică parte, însă, se aruncă la trufe, fără să se gândească la repercusiuni. Este și cazul de față: Francisco Gonzalez-Velasquez, un tânăr cinstit de 22 de primăveri, n-a mai avut răbdare să agonisească un milion de dolari, ca să-și cumpere un Porsche 918, ci s-a servit cu o bucată din showroom-ul brandului german.

Analizând situația, remarcăm câteva probleme: unu – în showroom nu se afla decât o bucată, deci na – cum să nu-i observi lipsa?

Doi – ca s-o fure, pseudo-tâlharul a spart, în cel mai elegant mod cu putință, geamul showroom-ului. Cunoașteți tactica – geam securizat de 6, ciocan de tâmplar. Fin.

Porsche 918 Martini

Trei – era ora 4:30 ziua. Nu 4 dimineața, nu 10 seara. Asta denotă fie încredere în sine fără margini, fie idioțenie în cantitate industrială. Și cum expertul a fost prins la doar 3 km de showroom, chiar și cu 900 de cai sub capotă, tind spre a doua variantă.

Patru – era dumincă. Știți, ziua sfântă, în care toată lumea se plimbă pe ștrasse, admirând împrejurimile (implicit showroom-ul Porsche) și trimițând mesaje pe whatsapp. Chestii uzuale. Care ar fi fost probabilitatea ca un astfel de grup de oameni, fără treabă și cu telefoanele în mână, să alerteze poliția? Maximă, evident!

Porsche 918 interior

Și, în final, cinci – mașina nu era un Porsche 918 Spyder ”de duzină” (iertată-mi fie expresia), ci un exemplar din seria limitată Martini 918 Spyder Weissach Edition, care nu numai că sare în ochi oricui, dar este vânată de colecționarii de pretutindeni. Prețul mașinii se situează 1,7 milioane de dolari.

Întrebarea este cum să te plimbi cu Enterprise prin Salt Lake City, fără să fii observat, cu poliția alertată pe urme? Păi…nu poți. O ascunzi într-un garaj din apropiere și aștepți. Până la ora 10.30 seara, când îți bate poliția la ușă. Case closed!

Francisco Gonzalez-Velasquez Porsche 918 Martini

În final, mașina, care avea 793 de mile la bord, s-a întors în showroom nevătămată (cu 795 de mile, totuși), tânărul întreprinzător își reface planurile afacerii de după gratii, iar Porsche a ascuns mai bine cheile maşinilor din showroom.

Sursa: kutv.com, via RoadAndTrack

Adaugati comentariu