Porsche a restaurat un emblematic model de competiție: 962 C din 1987

Porsche Heritage and Museum a restaurat până în cel mai mic detaliu un emblematic model de competiție din istoria mărcii germane: 962 C din 1987.

Legendarul model de competiție Porsche 962 C a fost reunit cu Hans-Joachim Stuck, pilotul care l-a făcut celebru. Stuck a trebuit să aștepte 35 ani pentru reuniunea cu mașina dezvoltată la Weissach. Departamentul Porsche Heritage And Museum a avut nevoie de un an și jumătate pentru a restaura până în cel mai mic detaliu modelul prototip 962 C, înainte de a i-l prezenta lui Hans-Joachim Stuck, cel care a pilotat acest model în ADAC Würth Supercup.

Porsche 962 C – restaurat până în cel mai mic detaliu

Porsche 962 C a fost conceput și produs în centrul Porsche din Weissach în 1987. În același timp, 962 C a fost unul dintre primele automobile Porsche pe care a fost testată transmisia cu dublu ambreiaj (PDK) iar Hans Stuck a fost implicat direct în dezvoltarea prototipului. Modelul face parte din celebra Clasă C pentru modele sport prototip.

Armin Burger și Traugott Brecht de la departamentul Historic Motorsport au fost responsabili pentru reconstrucția mașinii de curse. „Tot treceam pe lângă această mașină în depozit. Apoi, acum aproximativ un an și jumătate, am decis să o scoatem de acolo, am transferat-o la Weissach și să începem să lucrăm la restaurare ”, a spus Burger. El și echipa sa au fost nevoiți să reconstruiască multe piese, deoarece nu mai existau. „Cooperarea cu celelalte departamente de la Porsche a fost excelentă. Am găsit aproape tot ce ne trebuia”, spune Burger.

Modelul restaurat și-a făcut deja apariția la evenimentul Sound Night organizat de Muzeul Porsche din Stuttgart.

Via Porsche

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top