Porsche Boxster 25 Years: serie limitată la 1.250 exemplare pentru a marca aniversarea modelului

Porsche a lansat o ediție specială a modelului Boxster pentru a marca 25 de ani de lansarea modelului roadster.

Ediția aniversară poartă numele Porsche Boxster 25 Years și va fi produsă în doar 1.250 de exemplare. Are la bază versiunea GTS a modelului Boxster ce folosește motorul boxer cu șase cilindri de 4.0 litri ce produce 400 CP.

Pentru a evidenția legătura cu modelul original, Boxster 25 Years are o serie de detalii specifice. Culoarea Neodyme, de exemplu, o nuanță ce se aseamănă cu culoarea cuprului ce a fost folosită pentru prima conceptul modelului Boxster prezentat la Salonul Auto de la Detroit în 1993.

Nuanța este folosită pentru a accentua o serie de elemente ca prizele de aer laterale, logo-urile și jantele de 20 inch. Culoarea caroseriei este GT silver metallic, clienții mai putând opta pentru negru metalic sau alb metalic.

Soft-top-ul textil are culoarea roșie, iar opțional poate fi comandat pe negru. Interiorul este finisat în piele Bordeaux pentru un look asortat cu culoarea soft-top-ului.

Motorul central este boxerul cu șase cilindri de 4.0 litri ce oferă 400 CP. Poate fi asociat cu cutie de viteze manuală sau automată PDK. Viteza maximă ce poate fi atinsă este de 293 km/oră, iar sprintul de la 0 la 100 km/oră se face în 4 secunde.

Porsche Boxster a fost lansat în versiune de serie în 1996 și este acum la a patra generație, fiind produse peste 357.000 de exemplare.

Noul model Porsche Boxster 25 Years este deja disponibil pentru comandă, iar primele livrări vor avea loc la finalul lunii martie. În România, prețurile încep de la 99.468 euro.

Via Porsche

Adaugati comentariu