Porsche Boxster dezvăluit!

Nu a existat niciodată în istoria modelului Boxster o schimbare atât de amplă. Noul model decapotabil vine cu o structură nouă, greutate redusă şi un şasiu nou, complet regândit.

Greutatea scazută, ampatamentul mărit, caroseria mai lată, roţile mai mari precum şi servodirecţia electro-mecanică îmbunăţesc dinamica noului model, deja de departe cel mai performant din clasa lui. Pe lângă performanţele mult îmbunătăţite, noul Boxster este de asemenea şi cu 15% mai economic faţă de modelul precedent. În funcţie de motorizare, consumul poate fi mai mai mic de
8L /100 km.

Noul Boxster aduce un nou stil, cu un parbriz mai înclinat, siluetă mai aerodinamică şi muchii mai expresive. Pasagerii se pot bucura şi de noul acoperiş pliabil, complet electric. Interiorul a fost regândit pentru a oferi ocupanţilor mai mult spaţiu şi reflectă noul concept Porsche, cu o consolă centrală, care, începând cu modelul Carrera GT, asigură o ergonomie îmbunătăţită.

Noua generaţie de automobile sport îşi face debutul, în stilul clasic, cu Boxster şi Boxster S. Ambele modele sunt echipate cu motoare amplasate central cu 6 cilindrii şi injecţie directă pe benzină. Economia acestora este puternic îmbunătăţită de sisteme precum cel de recuperare a energiei, cel de management termic şi sistemul auto start/stop.

Modelul de bază este dotat cu un motor de 2,7 l ce dezvoltă 265 CP, cu 10 CP mai mult decât predecesorul său. Modelul Boxster S este dotat cu un motor de 3,4 L ce dezvoltă 315 CP, cu 5 CP mai mult decât predecesorul său. Ambele modele pot fi dotate cu o cutie de viteze manuală în 6 trepte, sau, opţional, automată tip PDK cu 7 trepte.

Modelele ating performanţele maxime, atât în materie de acceleraţie precum şi de consum atunci când sunt dotate cu sistemul PDK. Consumul pentru modelul Boxster, în combinaţie cu PDK este de 7,7, respectiv 8,0 l/100 km pentru Boxster S. Schimbând treapta de viteză fără a întrerupe cuplul motor, Boxster atinge 100 Km/h în 5,7 secunde, iar Boxster S în numai 5 secunde.

Pentru îmbunătăţirea dinamicii la condus, Porsche oferă pachetul Sport Chrono ca opţional, ce include pentru prima dată prinderile dinamice pentru transmisie. De asemenea, nou pentru Boxster este sistemul Porsche Torque Vectoring (PVT) cu blocare mecanică a diferenţialului spate.

Lansarea pe piaţă a noului Boxster va avea loc pe 14.04.2012. Preţul de bază va începe de la 44,149 Euro pentru Boxster şi 53,538 Euro pentru Boxster S, preţuri ce nu includ TVA.

Adaugati comentariu