Porsche Cayenne coupe – arma anti BMW X6

Porsche Cayenne coupe

Porsche face SUV-uri de 14 ani. Porsche face și coupe-uri…de când lumea. Ce-ați zice, deci, de un coupe-SUV fabricat de nemți? Visul este pe cale să vi se-ndeplinească: Porsche Cayenne coupe se află în teste intense.

Luați-l cum vreți: fie ca pe un Cayenne coupe, fie ca pe un Panamera all-road. Indiferent cum vi se pare mai digerabil, aflați că, probabil, nu-l veți putea atinge înainte de 2018, din moment ce versiunea SUV Cayenne va fi gata în ultima parte a anului 2017 sau la începutul lui 2018.

Dacă ar trebui să mă ghidez după varianta surprinsă în fotografiile spion, aș spune că rar am văzut un Porsche mai urât. Numai că nemții ar face orice să ne inducă în eroare, inclusiv să monteze roți de diametru mai mic și să coboare excesiv linia caroseriei, folosind panouri inestetice. Ceea ce-au făcut ei, a fost, de fapt, să ascundă tehnica viitorului model sub caroseria modificată a unui Panamera de serie.

Porsche Cayenne coupe

Scopul primului Porsche Cayenne coupe este să facă zile grele concurenților din gama premium BMW X6, Mercedes GLE Coupe și viitorului Range Rover Sport coupe. Pentru asta, varianta coupe a lui Cayenne se va baza pe tehnica viitoarei generații a SUV-ului, împrumutând o mare parte din motoarele noului Panamera: probabil propulsorul V6 biturbo, de 2,9 litri și 434 CP, respectiv pe cel V8 biturbo, de 4 litri și 542 CP (770 Nm). În plus, ne așteptăm și la o variantă de motorizare plug-in hybrid, și posibil la una de înaltă performanță a acesteia.

Sursa: Motor1

 

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top