Advertisement

Porsche face echipă cu Simone Tempestini în Campionatul Național de Raliuri

Porsche a semnat recent un parteneriat pentru competițiile locale cu Simone Tempestini, câștigător al ediției din 2016 a Campionatului Mondial de Raliuri la categoriile Junior WRC și WRC 3. După debutul său în automobilism în 2009, Simone Tempestini a reușit performanța de a fi de șase ori campion național.

Simone Tempestini și Sergiu Itu vor lua startul în prima etapă din sezonul 2022 al Campionatului Național de Raliuri la volanul unui Porsche 911 997 R-GT cu susținerea importatorului mărcii Porsche din România.

Tempestini va concura pe un remarcabil Porsche 997 R-GT construit de Tuthill Porsche și acreditat FIA, alături de copilotul Sergiu Sebastian Itu, de patru ori Campion Național de raliuri (2018/ 2019/ 2020/ 2021). Sergiu a fost copilotul lui Simone la începutul carierei sale, în 2012, după care fiecare și-a urmat separat cariera și avansul în motorsportul românesc, cei doi reunindu-se în 2018.

Porsche și Simone Tempestini în CNR 2022

Mașina de raliu Porsche 997 R-GT dezvoltată de Tuthill Porsche a fost primul 911 care a concurat în FIA World Rally Championship în aproape 30 de ani și a câștigat FIA R-GT Cup în 2015 cu François Delecour.

”Sigur, cu un 997 RGT, față de performantele mașini din categorie R5, studiate și construite pentru Rally, cu tracțiune integrală, vom avea de făcut un efort în plus, dar cred că raliurile din România vor fi potrivite pentru mașina noastră și vom încerca să ne luptăm, ca de obicei, pentru locul 1! Vreau să mulțumesc din nou tuturor partenerilor noștri, care îmi dau posibilitatea de a-mi continua cariera de pilot și îmi doresc să mergem mai departe împreună”, a adăugat pilotul.

mplicarea Porsche în motorsportul românesc include și parteneriatul de durată pe care îl are cu echipajul Alexandru Pițigoi, participant la Campionatul Național de Viteză în Coastă pe un Porsche 911 GT3.

Născut în 1994 în Treviso, Italia, Simone Tempestini s-a atașat de România, dezvoltând o relație specială cu cei pe care i-a întâlnit aici, astfel că a solicitat cetățenia română, pe care a obținut-o în 2016. A devenit cel mai tânăr campion național la raliuri din istoria motorsportului românesc, în 2015. Suprafețele sale preferate sunt macadamul și zăpada.

Sergiu Sebastian Itu (1993) a fost parte a Lotului național al României de juniori la înot până la vârsta de 18 ani, când a decis să își urmărească pasiunea pentru raliuri. De atunci, a fost de 4 ori Campion Național.

Și Simone și Sergiu au “moștenit” pasiunea pentru raliuri de la tații lor, Marco Tempestini și Sebastian Itu, pilot și copilot de raliuri de succes în Italia, respectiv România.

Via Porsche

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top