Porsche folosește imprimarea 3D pentru producția scaunelor sport

Porsche a dezvoltat o tehnologie prin care scaune sport folosite pentru modelele 911 și 718 vor fi produse parțial cu ajutorul unei imprimante 3D.

Porsche a început utilizarea tehnologiei de imprimare 3D în producția scaunelor sport folosite pentru modele ca 911 și 718.

Constructorul german a prezentat un scaun sport pe care îl numește ”3D-printed bodyform full-bucket seat”. Partea centrală formată din spătar și pernele de susținere este obținută prin imprimare 3D.

Clienții vor putea alege între trei nivele de fermitate (tare, mediu și soft) pentru stratul de confort. Tehnolgia de imprimare 3D permite constructorului german să creeze scaune sport adaptate special pentru corpul viitorul proprietar.

Tehnica este inspirată din lumea sportului cu motor, acolo unde scaunele tip scoică sunt create exact după forma pilotului.

Scaunul are o structură de tip sandwich și este format dintr-un structură de bază din polipropilenă (EPP) și un strat de confort alcătuit din o mixtură de poliuretan creat într-o imprimată 3D.

Noul scaun ”3D-printed bodyform full-bucket” va fi disponibil de la divizia Porsche Tequipment ca opțiune pentru scaunul șoferului pe modele din gama 911 și 718 începând cu luna mai 2020.

Porsche 911 Turbo S este noul vârf de gamă pentru constructorul din Stuttgart

Adaugati comentariu