Porsche Macan facelift vine fără diesel și cu peste 250 de cai putere

Porsche Macan facelift (1)

Porsche Macan facelift vine anul acesta, cu modificări subtile la exterior, dar cu motoare noi și un nou sistem multimedia. Mașina se află în fazele finale de testare, iar echipa Auto motor und sport a însoțit echipa Porsche în Africa de Sud.

Cele patru Macan de culoare neagră, aflate în convoiul Porsche și însoțite de un Cayenne, încă poartă benzi adezive pe capotă, pe partea posterioară, dar și peste faruri și stopuri. Bordul este și el acoperit. Sunt ultimele teste înainte de prezentarea oficială, care este programată pentru toamna viitoare. Două săptămâni durează sesiunea finală, desfășurată pe șoselele din jurul metropolei Johannesburg.

Porsche Macan facelift (7)

Macan a fost condus la temperaturi de – 50 de grade în Finlanda, iar acum are de înfruntat temperturi de +50 în Africa de Sud. Este un examen decisiv pentru echipa care a conceput sistemul de aer condiționat.

Inginerii Porsche se concentrează pe detaliile care privesc caroseria, șasiul, sistemul de propulsie și electronica mașinii care trebuie să semene, pentru moment, cât mai mult cu predecesorul, pentru a nu atrage atenția.

Porsche Macan facelift (12)

Suprafețe dure, denivelări, chiar apă sunt obstacole încercate pentru a descoperi zgomote nedorite la bordul lui Porsche Macan facelift. Echipa are la îndemână câteva piese și anvelope, pentru situații în care apar avarii.

Porsche a pregătit o serie de modificări și la interior, pentru că Macan va primi un nou sistem multimedia și butoane noi pe volan.

Porsche Macan facelift (2)

Gama de motorizare va cuprinde motorul de 2.0 litri cu 4 cilindri, 252 de cai putere și un cuplu de 370 Nm. Sub capot versiunii S se va regăsi propulsorul de 3.0 litri cu 355 de cai putere (în loc de 335 de cai putere) și 480 Nm, iar modelul Turbo va primi unitatea de 2.0 litri twin-turbo cu 440 de cai putere și 550 Nm, care va înlocui motorul de 3.6 litri și 400 de cai putere al modelului actual. Lista nu include nicio versiune diesel.

Sunt șanse mari ca Porsche Macan facelift să fie prezentat în toamnă, la Salonul Auto de la Paris.

Sursă foto: auto motor und sport.de

Adaugati comentariu