Porsche menține planurile de tranziție, în ciuda scăderii cererii de vehicule electrice

Porsche Macan EV AutoExpert

Porsche continuă cu planul său de a elimina treptat anumite modele pe benzină, chiar dacă cererea pentru vehiculele electrice este în scădere. Constructorul va înceta producția modelelor 718 cu motoare convenționale anul viitor, iar Macan va urma exemplul până în 2026.

 

Albrecht Reimold, un membru al consiliului executiv Porsche, a confirmat că producția modelului Macan convențional pentru piețele non-europene se va încheia până în 2026. „Platforma a ajuns la sfârșitul ciclului său”, a explicat Reimold. Compania a oprit deja producția de Macan cu motor cu combustie pentru piețele din Uniunea Europeană din cauza noilor reglementări UE privind securitatea cibernetică, menite să protejeze vehiculele împotriva atacurilor cibernetice.

După încetarea completă a producției de Macan cu motor cu combustie internă, Porsche își va îndrepta atenția către Macan electric, subliniind angajamentul companiei față de sustenabilitate. Această mișcare persistă în ciuda unui declin recent al cererii globale de modele electrice, după cum a împărtășit Reimold cu publicația Automobilwoche a Automotive News Europe. Livrările de Macan electric sunt programate să înceapă în a doua jumătate a acestui an.

Porsche a intrat în linie dreaptă cu noul său SUV electric cu șapte locuri, cu numele de cod K1. Acest model va utiliza platforma SSP Sport a Grupului Volkswagen și urmează să fie fabricat la Leipzig, începând cu mijlocul deceniului. K1 va fi poziționat deasupra lui Cayenne în gama Porsche, evidențiind intrarea mărcii pe piața SUV-urilor electrice premium.

În plus, Porsche va opri anul viitor producția versiunilor cu motoare cu combustie ale automobilelor sale sport Boxster și Cayman, cunoscute sub denumirea colectivă de gama 718. Compania se pregătește deja pentru lansarea versiunilor electrice ale acestora. Producția modelelor 718 și Macan pe benzină pentru piețele europene a încetat deja, aliniindu-se la tranziția treptată a constructorului auto către o gamă complet electrică.

Această schimbare strategică subliniază dedicarea Porsche pentru avansarea portofoliului său de vehicule electrice, în ciuda provocărilor actuale de pe piață. Concentrându-se pe electrificare și aderând la cerințele stricte de reglementare, Porsche își propune să își mențină poziția de lider în sectorul automobilelor de lux, promovând în același timp sustenabilitatea mediului.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top