Porsche Mission E: Primul Porsche electric, în producție din 2019

Porsche Mission E, primul model electric al casei germane, va intra în producția de serie în 2019, au confirmat la Salonul Auto de la Frankfurt surse oficiale, citate de Automotive News.

În varianta sa conceptuală, prezentată la Frankfurt, în urmă cu doi ani, Porsche Mission E dezvoltă 600 CP și atinge pragul de 100 km/h în 3,5 secunde. Autonomia modelului este estimată la 500 km, tracțiunea fiind integrală. Porsche promite îmbunătățirea performanțelor, autonomia putând, de asemenea, crește odată cu lansarea unei noii generații de baterii, cu densitate mai mare.

Printre elementele cheie ale modelului se regăsește funcția rapidă de încărcare, fiind necesare doar 15 minute pentru o încărcare până la 80%. Acest fapt este posibil datorită tehnologiei inovative de incărcare la 800 volți, în comparație cu sistemul de 400 volți existent la ceilalți constructori. Prin dublarea voltajului rezultă nu doar o încărcare foarte rapidă, dar și o greutate mai mică, datorită dimensiunilor reduse ale modulului de încărcare. Opțional, clienții Porsche pot achiziționa o stație de încărcare prin inducție, ce se montează în garaj, unde odată poziționat, vehiculul se încarcă fără să fie necesară altă operațiune. 

Prin montarea bateriilor într-o poziție mult mai aproape de podea, între cele două axe, Mission E reușește să distribuie greutatea conceptului într-un mod egal, asigurând un centru de greutate foarte coborât. Acești factori ajută atât la creșterea performanțelor cât și la îmbunătățirea manevabrilității, Mission E păstrându-și astfel titulatura de sportiv asigurată de ADN-ul Porsche. 

Din punct de vedere al design-ului exterior, conceptul păstrează elementele de identitate tradiționale brandului Porsche, regăsind multe asemănări cu modelul 911, beneficind în același timp de exclusivitatea unor noi detalii futuristice, precum blocurile optice LED și camere video amplasate în cele două aripi față, ce proiectează imaginea la interior, în colțurile de jos ale parbrizului. Totodată, remarcăm lipsa oglinzilor laterale, fiind înlocuite cu un sistem de camere încorporate în lateral, amănunt menit să îmbunătățească coeficientul aerodinamic al conceptului. 

Adaugati comentariu