Porsche Mission R anunță un viitor model dedicat circuitului

porsche mission r

Porsche a prezentat la IAA Munchen un prototip special ce anunță un viitor model dedicat circuitului: Mission R.

Porsche are planuri mari pentru viitorul sportului cu motor, iar prototipul electric Mission R face parte din ele. Conceptul Porsche Mission R anunță un viitor model dezvoltat speciat pentru circuit și motorsport. Prototipul are 4.326 de mm lungime (aproape cât actualul 718 Cayman), 1.990 de mm lățime și înălțime de 1.190 de mm.

porsche mission r

Porsche Mission R

Este propulsat de două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. Cele două motoare dezvoltă 680 CP în modul Race, iar dacă pilotul trece în modul Qualifing, puterea ajunge la 1088 CP.

Pentru alimentarea sistemului de propulsie, Porsche a dezvoltat o arhitectură de 900 V și o baterie de 80 kWh ce oferă suficientă energie pentru o cursă de 30-40 minute. Pentru a reîncărca bateria de la 5 la 80% sunt necesare 15 minute. Sistemul permite o putere maximă de încărcare de 340 kW.

porsche mission r

Accelerația de la 0 la 100 km/h se desfășoară în 2.5 secunde, iar viteza de top este de peste 300 km/h. Conceptul dispune de o serie de elemente aerodinamice active, iar o parte dintre accesoriile de caroserie sunt fabricate din plastic ranforsat cu fibre naturale (NFRP), al cărui material de bază este fabricat din fibre de in obținut din agricultură. Acest material ecologic este folosit și pentru buza spoilerului frontal, difuzor și pragurile laterale. NFRP este utilizat pe scară largă în interiorul Mission R, de exemplu pe panourile interioare ale ușii, peretele din spate și scaun.

Porsche Mission E

Via Porsche

Adaugati comentariu