Porsche Mission X: concept electric ce anunță un viitor hypercar german

Porsche Mission X concept autoexpert.ro

Cu ocazia aniversării celor 75 de ani de existență pentru marca Porsche, germanii au dezvăluit un concept electric numit Mission X. Modelul anunță un viitor hypercar de serie ce va fi urmașul modelului 918 Spyder.

Porsche a prezentat conceptul electric Mission X în același eveniment în care a marcat aniversarea a 75 de ani de când produce automobile sport. Noul concept cu linii de supercar anunță un potențial succesor pentru modelele Carrera GT și 918 Spyder. Se remarcă portierele în stil Le Mans inspirate de cele de pe modelului de competiție Porsche 917 și dimensiunile similare cu ale modelului 918 Spyder.

Porsche Mission X concept autoexpert.ro

Porsche Mission X Concept

Porsche Mission X are 4,5 metri lungime, 2 metri lățime și un ampatament de 2,73 m. Conceptul rulează pe jante și anvelope de 20 inchi pe puntea față și 21 inchi pe spate. Bateria este instalată central, în spatele scaunelor. Modelul dispune de o versiune redesenată a semnăturii luminoase Porsche “în patru puncte”, cu faruri verticale inspirate de modelele 906 și 908, compuse din module de lumini LED. În partea din spate, există o bară LED întinsă pe toată lungimea mașinii și inscripții Porsche transparente și iluminate.

Porsche Mission X concept autoexpert.ro

Germanii nu au dezăluit alte date tehnice, dar spun că acest concept a fost dezvoltat cu un set strict de reguli pe care trebuie să le respecte. Dacă modelul va ajunge în producția de serie, acesta va trebui să fie:

  • Cel mai rapid automobil de stradă pe circuitul Nurburgring
  • Să ofere un raport putere/greutate de 1 CP per kilogram
  • Să genereze o forță de apăsare aerodinamică mare decât cea a modeluui 911 GT3 RS
  • Să se încarce de două ori mai repede față de Porsche Taycan Turbo S, grație unei arihitecturi la 900 V.

Faptul că constructorul din Stuttgart a folosit denumirea de Mission în numele conceptului este o trimitere clară la Mission E, conceptul care ulterior s-a transformat în primul model electric al mărcii: Taycan. Având în vedere că Mission E a fost prezentat inițial în 2015, iar modelul de serie Taycan a fost lansat ulterior în 2019, putem specula că vom putea un Mission X în versiune de stradă în anul 2027.

Porsche Mission X concept autoexpert.ro

„Porsche Mission X este un etalon tehnologic pentru mașina sport a viitorului. Preia ștafeta de la mașinile sport emblematice din deceniile trecute: la fel ca 959, Carrera GT și 918 Spyder înaintea lui, Mission X oferă un impuls critic pentru dezvoltarea viitoarelor concepte de automobile”, spune Oliver Blume, Președintele Comitetului executiv al Porsche AG.

Via Porsche

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Renault Trafic E-Tech Electric AutoExpert.ro

Test drive Renault Trafic E-Tech Electric

Renault își electrifică toată gama de vehicule comerciale. Ultimul pas al procesului se numește Trafic E-Tech Electric. L-am testat în Bordeaux, și

Scroll to Top