Porsche Panamera 4 E-Hybrid, 918 de familie

Porsche adaugă la gama noii generații Panamera o versiune hibridă de tip plug-in. Intitulată Panamera 4 E-Hybrid, aceasta se laudă cu o autonomie pur electrică de 50 km.

Performanța este dezideratul numărul unu, conform tradiției Porsche. Panamera 4 E-Hybrid sprintează până la 100 km/h în 4,6 secunde, viteza maximă fiind de 278 km/h. Motorul bi-turbo V6 de 2,9 litri și 330 CP face echipă cu un motor electric de 136 CP. Puterea totală a ansamblului ajunge la 462 CP/700 Nm. Consumul mediu este estimat la numai 2,5 l/100 km, echivalentul a 56 g CO2/km.

Cele două motoare pot funcționa separat sau în tandem, noul Panamera E-Hybrid folosind un management al sistemului hibrid similar celui prezent pe hypercarul Porsche 918 Spyder. Motorul electric poate fi activat instantaneu, în funcție de solicitări, înainte suportul electric fiind disponibil doar dacă pedala de accelerație era apăsată la mai mult de 80 procente din cursa sa. Timpul de reacție a fost redus la minimum, grație unui nou ambreiaj electro-mecanic aflat între motorul termic și cel electric. La capitolul transmisie, Porsche a optat pentru o cutie automată cu dublu ambreiaj și opt trepte. Tracțiunea integrală este standard, alături de suspensia pneumatică și pachetul Sport Chrono.

Porsche Panamera 4 E-Hybrid oferă patru moduri distincte de rulare: „E-Power”, „hybrid”, „E-Hold” și „E-Charge”. La pornire, se activează automat modul 100% electric, E-Power. În modul hybrid car, sistemul de management inteligent al propulsiei folosit de Panamera 4 E-Hybrid comută automat între motorul termic și cel electric. Dacă se dorește păstrarea nivelului curent de energie stocat în baterii, poate fi aleasă setarea dedicată E-Hold.

porsche-panamera-4-e-hybrid (2)

Bateriile Li-Ion de ultimă generație au o capacitate de 14,1 kWh, considerabil mai mult decât în cazul vechii generații, care afișa 9,4 kWh. De la o priză convențională de 230V, un ciclu complet de încărcare durează 6 ore. Dacă se apelează, în schimb, la o stație de încărcare rapidă, un plin de energie este realizat în 3 ore și jumătate. Bateriile se încarcă și în mers, în modul de rulare E-Charge.

Adaugati comentariu