Porsche Panamera e în gardă! Cum arată viitorul său rival, BMW Seria 8 Gran Coupe

BMW Seria 8 Gran Coupe (2)

O serie de imagini cu viitorul BMW Seria 8 Gran Coupe au ajuns pe internet. Fotografiile au fost postate pe un forum german al fanilor brand-ului premium de la Munchen.

Porsche Panamera și Mercedes-Benz CLS vor primi un nou rival, sub forma Gran Coupe-ului Seria 8 dela BMW, care vine pentru a umple spațiul gol lăsat de Seria 6 Gran Coupe. Prezentarea oficială a fost confirmată pentru această vară. Până atunci însă, imaginile ajunge pe internet sunt destul de relevante.

BMW Seria 8 Gran Coupe (4)

Așa cum arăta teaser-ul făcut public de BMW în urmă cu o lună, noile fotografii dezvăluie un automobil cu linii preluate de la versiunile cabrio și coupe, dar cu proporții mai generoase, pentru a oferi spațiu suficient pentru patru pasageri. Partea frontală cu grila masivă rămâne pe poziție, dar ampatamentul a crescut și a apărut o nouă pereche de portiere. Noile proporții îl fac pe Gran Coupe să fie cel mai mare model din gama Seria 8.

Sub capota viitorului BMW Seria 8 Gran Coupe vor ajunge motoarele deja familiare fanilor, preluate de la Seria 8 Cabrio și Coupe. Astfel, viitorii posesori vor putea alege unul dintre cele două motoare pe benzină și unul diesel. Cei care preferă propulsie pe benzină, au de ales între motorul de 3.0 litri cu 340 de cai putere și propulsorul V8 de 4,4 litri cu 530 de cai putere. Un motor de 3.0 litri cu 320 de cai putere le este rezervat celor care vor un diesel. Toate cele trei unități vor fi cuplate la o transmisie automată cu opt rapoarte și la un sistem de tracțiune integrală.

BMW Seria 8 Gran Coupe (3)

Așa cum modelele coupe și cabrio au primit și o versiune M, și un M8 Gran Coupe își va face apariția în gamă la o dată ulterioară, pentru a rivaliza cu Porsche Panamera Turbo, dar și cu noul Mercedes-AMG 4-Door Coupe.

Viitorul Gran Coupe va fi dezvăluit în cadrul evenimentului #NEXTGen, care va avea loc la BMW Welt din Munchen, la sfârșitul acestei luni. Mașina va ajunge în toamnă, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Adaugati comentariu