Viitoarea generație a lui Porsche Panamera va fi prezentată pe 28 iunie, la Berlin. Până atunci mai sunt 3 săptămâni, dar germanii nu mai au răbdare și ne aruncă bucățele din noua generație.

Azi încep prin a ne prezenta liniile curbe ale spatelui, care se încadrează în cele mai recente canoane de design Porsche: șolduri late, linii fluide și stopuri înguste, dinamice. Așa cum ne așteptam, noul model va împrumuta elemente de stil de la prototipul Panamera Sport Turismo, prezentat de nemți la Paris, în 2012.

Astfel, fotografia-teaser oficială ne relevă un desen asemănător al stopurilor, care se unesc printr-o bandă LED, într-o superbă îngemănare, comună cu modelul 911 4S. Și da, este mult, mult mai reușit decât aspectul cu cele două stopuri masive, de sine stătătoare, ale modelului actual.

2016 Porsche Panamera

Tot azi, un clip publicitar produs de Porsche ne relevă nebunia nemților care, de-a lungul timpului, s-au așezat împotriva curentului, fără să sufere câtuși de puțin. Dimpotrivă, chiar: stilul unic le-a adus și aprecierea de care s-au bucurat întotdeauna.

Este un film care merită urmărit, savurat și care prezintă pagini din istoria nemților, necunoscute multora dintre noi. În final, mesajul este simplu: ”tot ceea ce am făcut până acum se cheamă nebunie. Dar noi preferăm să-l numim curaj. Iar curajul va schimba totul. Din nou. Noul Panamera.”