Porsche Panamera Sport Turismo va fi produs peste două luni!

Porsche Panamera Sport Turismo

Este oficial: Porsche Panamera Sport Turismo va fi produs! Și, ceea ce-i mai important, mai curând decât se aștepta oricine!

Evident că nu e o noutate: dincolo de faptul că toată lumea vorbea despre asta, o mulțime de fotografii spion, cu modelul camuflat aflat în teste, au curs des pe internet. Doar că acum e oficial: varianta prefigurată de conceptul Sport Turismo din 2012 va fi produsă în serie. Confirmarea oficială vine de la Dr. Gernot Dollner, director de producție al modelului Panamera. În plus, germanul a confirmat și păstrarea numelui Porsche Panamera Sport Turismo, în cazul viitorului model break.

”Vom vedea trei versiuni de caroserie în total. Varianta pe care o știți cu toții, apoi una cu ampatament mărit și viitoarea Sport Turismo”.

Porsche Panamera Sport Turismo

Viitoarele variante din gama Panamera vor împărți motoarele cu sedanul de lux : V6-le de 2,9 litri și 440 CP, V8-ul de 4 litri și 550 CP, respectiv dieselul de 4 litri și 422 CP. În plus, să ne așteptăm ca și viitorul motor hibrid de 700 CP, să-și facă loc sub capota noilor versiuni.

De departe, cel mai interesant aspect al știrii este că varianta de serie a Shooting-Brake-ului va fi prezentată la Salonul Auto de la Paris, iar producția va începe imediat după prezentare!

Fabrica din Leipzig, unde este asamblat modelul, permite nemților să producă mașini cu 4 variante de ampatament și până la 6 variante de caroserie, toate bazate pe platforma modulară MSB. Este, deci, probabil ca și viitoarele modele ale grupului VW, precum Bentley Continental GT, să fie produse în aceeași uzină cu Porsche Panamera.

Porsche Panamera Sport Turismo

Sursa: Drive

 

Adaugati comentariu