Porsche PCM – ce este important de știut despre el pentru a-ți garanta buna funcționare?

Porsche PCM

Porsche PCM este unitatea centrală de control Porsche pentru sistemul său de infotainment. Este standard la toate vehiculele Porsche. Și este responsabil pentru controlul tuturor aplicațiilor legate de infotainment.

În ultimele două decenii, PCM-ul Porsche a trecut prin mai multe upgrade-uri și mai multe modificări. În acest articol, vei afla tot ceea ce este de știut despre el, inclusiv versiunile PCM disponibile.

Ce este Porsche PCM?

PCM de la Porsche înseamnă Porsche Communication Management System. Este unitatea de control internă a Porsche pentru sistemul său de infotainment. Înseamnă că este responsabil pentru buna funcționare a tuturor aplicațiilor legate de infotainment din fiecare vehicul Porsche. Sau, cu alte cuvinte, este consola centrală prin care îți controlezi sistemul audio, de comunicații și de navigație din Porsche.

Nu există informații despre OEM sau când a fost făcut. Cu toate acestea, astăzi PCM este o caracteristică standard în toate vehiculele Porsche, iar dacă apar probleme de orice fel, poți apela la VagFix, pentru reparații navigații auto.

Standard cu un afișaj multi-touch de 12,3 inchi, control prin gesturi multi-touch și control vocal, PCM-ul de generație actuală este una dintre cele mai avansate tehnologii de infotainment astăzi.

Ce versiuni există?

PCM a trecut prin mai multe progrese tehnologice, iar cel din zilele noastre este a patra generație. Porsche PCM are încă trei generații care sunt încă foarte utilizate astăzi. În același timp, Porsche a introdus și PCCM pentru Porsche mai vechi cu sloturi DIN-1 și DIN-2.

În prezent, diferitele versiuni disponibile de PCM sunt:

  • Porsche PCM 2.0/2.1

PCM 2.0/2.1 a fost sistemul de infotainment standard la începutul anilor 2000. Avea un ecran mic, multe butoane, navigare pe DVD și clasicul FM/Radio. Porsche Cayenne, Boxster, Porsche 911, Carrera și Carrera GT au venit toate cu acest sistem PCM.

  • Porsche PCM 3.0

PCM 3.0 a fost următorul pas al Porsche în tehnologia PCM. În comparație cu 2.1, 3.0 a fost cu mult înainte în ceea ce privește caracteristicile. Avea un ecran tactil, Bluetooth, suport iPod, compatibilitate USB, radio/FM, împreună cu un sistem de navigație bazat pe HDD.

  • Porsche PCM 3.1

PCM 3.1 nu a fost o actualizare majoră la 3.0. Cu toate acestea, a fost mult mai rapid, a avut mai multe opțiuni actualizabile. De asemenea, PCM 3.0 a avut unele probleme ce necesitau reparatii navigatii Porsche, cum ar fi descărcarea bateriei iPod, probleme cu multimedia, reporniri PCM, etc. Toate aceste probleme au fost rezolvate de PCM 3.1, ceea ce l-a făcut preferatul oamenilor.

  • Porsche PCM 4.0

PCM 4.0 este generația actuală de PCM. A fost introdus în 2016 și a devenit standard în 2017. A fost primul PCM cu control vocal încorporat și integrare a cartelei SIM pentru internet. PCM 4.0 avea și Porsche Connect, care îți permitea să-ți controlezi Porsche de la distanță.

De unde știi ce versiuni are mașina ta?

Diferite Porsche PCM au diferite versiuni de firmware și navigație. Știind acest lucru, te va ajuta să găsești cel mai recent firmware disponibil și posibilele upgrade-uri pe care le poți face.

Poți verifica versiunea în doi pași simpli:

  • mai întâi, pornește vehiculul pentru a porni PCM-ul.
  • apasă simultan butonul Sursă și Informații. Acest lucru va dezvălui detaliile sistemului PCM.

Un alt mod prin care poți face acest lucru este accesând Informații – Opțiuni – Versiune sistem.

Trebuie să reții că actualizările hardware sunt limitate la anumite versiuni de firmware. Deci, trebuie să verifici compatibilitatea înainte de a efectua upgrade-uri. De asemenea, poți face upgrade unui PCM de generație veche la unul modern. Nu uita că sunt codificate din fabrică și trebuie să se potrivească cu VIN-ul mașinii pentru a funcționa.

Adaugati comentariu