Porsche prezintă noul Boxster la Salonul Auto de la Geneva

Matthias Müller, preşedinte şi CEO al Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart, a dezvăluit la Salonul Internaţional Auto din Geneva, Elveţia, noua maşină sport cu motor amplasat central.

Noul Boxster aduce un nou stil, cu un parbriz mai înclinat, siluetă mai aerodinamică şi muchii mai expresive. Pasagerii se pot bucura şi de noul acoperiş pliabil, complet electric. Interiorul a fost regândit pentru a oferi ocupanţilor mai mult spaţiu şi reflectă noul concept Porsche, cu o consolă centrală, care, începând cu modelul Carrera GT, asigură o ergonomie îmbunătăţită.

Modelul de bază este dotat cu un motor de 2,7 l ce dezvoltă 265 CP, cu 10 CP mai mult decât predecesorul său. Modelul Boxster S este dotat cu un motor de 3,4 L ce dezvoltă 315 CP, cu 5 CP mai mult decât predecesorul său. Ambele modele pot fi dotate cu o cutie de viteze manuală în 6 trepte, sau, opţional, automată tip PDK cu 7 trepte.

Modelele ating performanţele maxime, atât în materie de acceleraţie precum şi de consum atunci când sunt dotate cu sistemul PDK. Consumul pentru modelul Boxster, în combinaţie cu PDK este de 7,7, respectiv 8,0 l/100 km pentru Boxster S. Schimbând treapta de viteză fără a întrerupe cuplul motor, Boxster atinge 100 Km/h în 5,7 secunde, iar Boxster S în numai 5 secunde.

Preţul noului Boxster în România este de 54,745 Euro (TVA inclus), respectiv 66,443 Euro (TVA inclus) pentru Boxster S.

Adaugati comentariu