Porsche Road Tour 2014 – mai mult „Tour”, mai puțin „Show”

Ca în fiecare an, la limita dintre primăvară și vară, Porsche ne-a invitat la o degustare a gamei producătorului de la Stuttgart.

Dacă până anul trecut conceptul evenimentului a fost de Road Show, acum vorbim despre o abordare nouă intitulată Road Tour. Deși organizatorii au încercat să ne explice cu amabilitate diferența dintre cele două concepte, în realitate vorbim despre un eveniment mai condensat, în care se conduce mai puțin, probabil cu scopul de a reduce costurile. În concluzie, traseul de anul trecut Bucuresti-Bran și retur a fost înlocuit cu București-Snagov și retur și o dată cu scăderea numărului de km, am avut ocazia să testăm temeinic eficiența sistemului start/stop în coloanele de pe traseu și mai puțin pedigree-ul sportiv tipic mărcii Porsche.

Aș fi dorit să vă relatez primele impresii legate de noul Macan, dar în cei 10 km în care l-am condus nu aș putea spune că pot emite o părere avizată, așa că voi amâna momentul verdictului în speranța că importatorul Porsche ne va oferi ocazia unui test realist. Ce am reținut după acest eveniment este că brandul de la Stuttgart se vinde aproape singur, relatările presei de specialitate nu sunt chiar o prioritate, iar un Cayman S cu transmisie manuală, frâne carbon-ceramice și scaune tip scoică din fibră de carbon plimbat pe DN1 între două camere poate pune bazele unui început frustrant de weekend.

Adaugati comentariu