Porsche Roadshow – echilibru perfect

Porsche

Porsche Roadshow este evenimentul la care am condus gama de modele Porsche şi am descoperit echilibrul perfect. Este o zi plictisitoare de luni, când nici iarba nu crește.

Însă drumul până la sediul Porsche România și participarea la evenimentul Porsche Roadshow sunt activităţile care îmi animă simţurile. Ajuns la destinaţie, lucrurile se arată mai mult decât interesante: o întreagă flotă Porsche este gata să-mi facă ziua mai bună.

Urmează o scurtă prezentare în care îmi este explicat traseul: București-Cheia și retur. Becul roșu s-a aprins, acest traseu fiind locul de joacă al redacţiei AutoExpert când vine vorba de teste. Adaugă și cele mai noi exemplare din colecţia Posrche și îţi poţi imagina zâmbetul care tronează acum pe faţa mea.

Încep chill cu gama Panamera, mai exact cu un 4S care dezvoltă 400 CP, și încerc să-mi răspund la întrebarea: “este un Cayenne scund sau un 911 lung”? Panamera 4S pur și simplu plutește pe DN 1, senzaţie susţinută atât de interiorul boem, cât și de transmisie.

Porsche

Este limuzina care suplinește cu succes un Clasa S atunci când posesorul de 911 și-a mărit familia cu unul sau doi copii. Swing La prima oprire schimbăm mașinile și trec la volanul unui Cayenne diesel, model pe care pariez la capitolul “best seller din gama Porsche”.

Porsche Roadshow – echilibru perfect

Primul lucru care îmi trece prin minte: “Panamera cu garda la sol, nu-i rău!” Este spaţios, bine lucrat și cu un motor diesel foarte eficient. Ajungem la Vălenii de Munte și îmi setez scaunul dintr-un Boxter S. Parcă am întinerit cu 10 ani, ajutat fiind atât de modul cabrio, cât și de butonul Sport.

Lucrurile se desfășoară la o altă viteză și în permanenţă am impresia că sunt fie în weekend, fie întrun concediu, bineînţeles, bine remunerat. O nouă schimbare, o nouă abordare – 911 Targa 4S, genul de mașină care aduce iadul pe șosele.

Selectez butonul Sport Plus și mă arunc în viraje cum numai în filmările on-board de la rally mai vezi. Totul se întâmplă rapid, fiecare schimbare de treaptă asemănându-se cu un tunet într-o zi caniculară de vară. Gândul îmi este departe … și al tău, nu?

Porsche

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top