Porsche și Boeing construiesc mașina zburătoare. Când va fi gata?

Porsche Boeing

Mergi bară la bară până la birou? Porsche și Boeing te scapă de blocaje. Constructorul auto și constructorul de avioane și-au unit forțele pentru a construi mașina zburătoare.

Cele două companii au semnat un “Memorandum of Understanding”, punând astfel bazele mobilității aeriene premium și extinderea traficului urban în aer.

“Porsche vrea să-și extindă obiectivul său de producător de mașini sport și să devină un lider în domeniul mobilității premium. Pe termen lung, acest lucru poate însemna transferul într-o altă dimensiune a deplasării” declară Detlev von Platen, membru în Consilul de Administrație de la Porsche AG.

MINI electric cu forță MAXI. Tractează o aeronavă de 150 de tone!

Cei doi granzi vor crea o echipă internațională, care va aborda aspectele mobilității urbane aeriene. Specialiștii vor analiza și potențialul unei noi piețe.

Porsche Boeing 2

Primul automobil zburător este pregătește deja pentru prima decolare, în vederea testării.

În 2018, Porsche Consulting a efectuat o analiză care a arătat că piața mobilității urbane va prinde aripi după 2025. Același studiu arată că soluțiile de deplasare la înălțime vor oferi transport mai rapid și mai eficient decât mijloacele convențioale de transport terestru, la un cost mai mic și demonstrând mai multă flexibilitate.

Anul acesta, Boeing a ridicat de la sol un prototip cu o capacitate pentru 2-4 pasageri și o autonomie de zbor de până la 80 de kilometri. Parteneriatul cu Porsche vine la scurt timp după ce Airbus a anunțat că face echipă cu Audi, pentru construirea unor vehicule care să se deplaseze atât terestru, cât și aerian.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top