Porsche Taycan – Ce măsuri au luat nemții pentru a face față cererii uriașe

Porsche Taycan

Cererile pentru viitorul Porsche Taycan i-au copleșit pe cei care se ocupă de producția supercarului electric. Pentru a face față cererii uriașe, șefii de la Stuttgart au decis dublarea producției.

Comenzile pentru viitorul Porsche Taycan i-a surprins chiar și pe cei mai optimiști de la Porsche. Constructorul german a confirmat că producția va crește de la 20.000 de unități plănuite inițial la 40.000 în primul an de la lansare.

Precomenzile au depășit cu mult așteptările, deși modelul nu a fost încă prezentat în versiune de serie. În țări ca Norvegia, unde Porsche vinde aproximativ 600 de mașini anual, aproape 3.000 de persoane au rezervat deja o mașină. În Statele Unite, potențialii cumpărători oferă un depozit de 2.000 – 2.500 de dolari pentru a prinde un Porsche electric. CEO-ul Porsche America de Nord, Klaus Zellmer, a dezvăluit că cele mai multe rezervări vin din partea unor posesori de modele Tesla. Mulți dintre cei interesați de Taycan dețin și modele Mercedes-Benz, BMW sau Audi.

Porsche Taycan

Compania trebuie să suplinească astfel resursele alocate primei sale mașini electrice, care se va produce în versiune sedan și Cross Turismo. Porsche i-a asigurat pe clienți că viitoarea mașină va fi construită pe propria sa linie de asamblare și va avea propriul său atelier de vopsitorie, în cadrul unei uzine nou-nouțe, care va funcționa la Zuffenhausen, în Germania.

Cum se pronunță numele viitorului supercar electric de la Porsche, Taycan?

Porsche Taycan în versiune de top va avea aproximativ 600 de cai putere și o autonomie în jurul valorii de 450 de kilometri. Cu un sistem de încărcare rapidă, bateria mașinii electrice se va încărca până la 80% în doar 15 minute.

Producția este programată pentru mijlocul acestui an. Versiunea de serie va fi prezentată în curând.

 

Adaugati comentariu