Porsche Taycan, în gardă! Ce are de gând Tesla Model S?

Tesla Model S Nurburgring (3)

Porsche Taycan deține recordul de viteză rezervat mașinilor electrice cu patru portiere pe circuitul de la Nuburgring. Dar se pare că nu se va mai bucura mult timp de acest statut. Tesla Model S testează pe pista din Germania, iar CEO-ul companiei, Elon Musk, are un as în mânecă.

Tesla testează la Nurburgring un prototip Model S, mai puternic decât versiunile deserie, și echipat cu șapte locuri. Limuzina americană va primi o serie de îmbunătățiri care o vor face mai rapidă și mai stabilă, anunță insideevs.com.

Tesla Model S Nurburgring
Sursă foto: InsideEVs.com

Elon Musk a anunțat pe Twitter că prototipul care aleargă, zilele acestea, la Nurburgring beneficiază de noul sistem de propulsie, care poartă denumirea “Plaid”: “Plaid este la un an de producția de serie și va fi folosit pentru Model S, Model X și Roadster, nu și pentru Model 3 sau Model Y”, anunță șeful companiei din Silicon Valley. “Plaid” utilizează nu unul, ci trei motoare electrice.

Ce mașină electrică a parcurs aproape 3.500 de kilometri în 24 de ore?

Musk promite și șapte locuri veritabile pentru Model S, în care să poată călători șapte ocupanți adulți. Până acum, mașina putea fi echipată opțional cu două locuri pentru copii, care își puteau schimba orientarea.

Tesla Model S Nurburgring
Sursă foto: InsideEVs.com

Testele de la Nurburgring au loc după ce Model S a reușit un nou timp record pentru mașinile cu patru portiere, pe circuitul Laguna Seca. În California, pe pista cu o lungime de 3,6 kilometri, limuzina cu tren de rulare “Plaid”, a încheiat un tur de circuit cu timpul 1:36,555. Recordul nu va fi însă, omologat, pentru că reprezentanții Guiness Book nu au fost de față.

Adaugati comentariu