Porsche va decide dacă viitorul 911 va fi și hibrid

După ce au anunțat că vor trece într-o foarte mare măsură la motoare boxer cu șase cilindri și supraalimentare pentru noua gamă, Porsche dă un răspuns evaziv și vis-a-vis de problema hibridizării.

Întrebat despre posibilitatea de a avea un model hibrid plug-in în viitoarea gamă 911, CEO-ul companiei Matthias Mueller a răspuns foarte simplu: „de ce nu?”

Tot el continuă: „Este o tehnologie foarte cumoscută mărcii Porsche, așa că nu văd ce nu am avea hibride plug-in pe întregul spectru al gamei și asta nu doar pentru a reduce consumul, ci și pentru a spori performanțele”.

În ceea ce-l privește pe 911, însă, Porsche trebuie să aibă mare grijă. Legendarul model al mărcii a supraviețuit cu modificări minime de-a lungul timpului și o schimbare atât de radicală precum folosirea unei propulsii hibride ar putea să-i îndepărteze pe fanii înrăiți, asta chiar dacă beneficiile au fost clar dovedite de hipercarul 918 Spyder.

Cert este că decizia nu a fost luată încă, însă ceasul ticăie, iar oficialii Porsche nu pot amâna la nesfârșit momentul.

Adaugati comentariu