Porsche Vision 357 – concept bazat pe clasicul model 356

Porsche Vision 357 autoexpert.ro

Porsche Vision 357 este un concept de design bazat pe clasicul model Porsche 356 și creat pentru a marca aniversarea a 75 de ani de la nașterea mărcii germane.

Porsche a prezentat conceptul de design Vision 357, o reinterpretare modernă a clasicului model Porsche 356 lansat în 1948. Acesta a fost primul model de serie ce a purtat numele Porsche, devenind un simbol al mărcii ce inspira mai târziu apariția modelului Porsche 911.

Porsche Vision 357 autoexpert.ro

Porsche Vision 357

Conceptul Vision 357 readuce în atenție spatele îngust și înclinat specific modelului 356, dar creează și o imagine modernă pentru partea din față. Conceptul poartă o schemă de culori special creată pentru aniversarea celor 75 de ani de la nașterea mărcii germane.

„75 de ani de Porsche reflectă spiritul de pionierat, pasiunea și visurile. Sărbătorim împreună cu oameni care sunt inspirați de visuri”, spune Oliver Blume, Președintele Comitetului Executiv al Porsche AG. Șirul evenimentelor începe cu expoziția specială „Driven by Dreams. 75 de ani de mașini sport Porsche”, care se deschide pe 27 ianuarie la ”DRIVE. Volkswagen Group Forum” din Berlin și va putea fi vizitată până pe 10 septembrie 2023.

Porsche Vision 357 autoexpert.ro

Conceptul Vision 357 a fost creat pe platforma modelului Porsche 718 Cayman GT4 RS și folosește motorul boxer de 4.0 litri cu șase cilindri ce oferă 500 CP. Puterea este transmisă către puntea spate prin intermediul unei cutii de viteze automate cu șapte trepte și două ambreiaje. Se mai remarcă oglinzile retrovizioare exterioare digitale, o tehnologie pe care o întâlnim deja pe modele de serie ca Audi Q8 e-tron.

Porsche Vision 357 autoexpert.ro

Fiind doar un studiu de design, Vision 357 nu va fi pus în producție.

Conceptul Vision 357 este doar primul pas din anul aniversar Porsche. Marca germană își continuă evenimentele aniversare la Retro Classics, lângă Stuttgart, unde în perioada 23-26 februarie se desfășoară cel mai important târg de cultură auto clasică. Pe 9 iunie, Muzeul Porsche din Stuttgart-Zuffenhausen va deschide o amplă expoziție specială. Pe 10 și 11 iunie, Porsche Germania va participa la „Festivalul Viselor” de pe Hockenheimring, la Porsche Experience Center, unde producătorul de mașini sport va expune istoria, prezentul și viitorul mărcii.

Via Porsche

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Cupra SUV 2024 autoexpert.ro

Schimbări majore la Seat și Cupra

Seat S.A. a susținut o conferință de presă în care a prezentat rezultatele financiare pe anul fiscal 2022. Dincolo de asta, discuțiile

Scroll to Top