Porshe lansează o nouă legendă

Porsche 911 GT3 Cup este cel mai succes automobil de competiții din lume. Cu peste 2.200 de unități vândute, modelul este lider incontestabil al automobilelor preferate de echipele implicate în motorsport, la nivel mondial.

Noua evoluția a legendarului 911 GT3 Cup este echipată cu un rezervor de combustibil mai mare, de 100 de litri, cu protecție suplimentară, care este alimentat printr-o gură de admisie poziționată în partea frontală. Mulțumită acestei modificări, modelul se va preta și mai bine curselor de anduranță în care va lua startul. În plus, noul model de rezervor asigură o protecție sporită și îndeplinește norme superioare de siguranță, față de precedentul.

Modelul 2012 este derivat din produsul super sport de serie 911 GT3 RS (997). Propulsorul utilizat la noul model de competiție este în mare măsură similar celui montat pe modelul de stradă și generează 450 CP, în vreme ce turația maximă este de 8.500 rpm. Un sistem de evacuare sport echipat cu un convertor catalitic, menit să mențină nivelul de emisii la o valoare scăzută, a fost proiectat special pentru noul model.

Aripile față au fost evazate pentru a permite montare unor jante de mari dimensiuni (9,5Jx18), echipate cu pneuri Michelin de competiție (25/64-18). În spate, dimensiunile sunt și mai generoase, jantele fiind de 12Jx18, iar anvelopele 30/68-18. Acestea pot fi înlocuite însă, în funcție de competiția pentru care este configurat modelul.

Barele anti-ruliu montate în față și în spate pot fi reglate în șapte poziții predefinite, permițând astfel obținerea unui set-up de precizie pentru orice tip de pistă pe care se concurează. Pentru modelul Porsche Mobil1 Supercup, care aleargă în deschiderea competițiilor de Formula 1, sunt disponibile PCCB (Porsche Ceramic Composite Brake), mai ușoare cu aproximativ 20 de kg decât cele ce sunt utilizate în cursele Carrera Cup sau GT3 Cup Challenge.

Cockpit-ul noului 911 GT3 Cup este gândi și utilat pentru nevoile stricte ale șoferului. Volanul este prevăzut cu șase comutatoare de comandă, unele dintre ele controlând și display-ul de afișare a informațiilor esențiale în timpul curselor. Poziția la volan poate fi reglată individual, după conformația și preferințele fiecărui pilot în parte. Prețul de pornire pentru GT3 Cup este de 161.750 Euro fără TVA.

Adaugati comentariu