Dacia Sandero – Portocala mecanică?

Timp de un weekend am interacționat cu cea mai simpatică Dacie care a părăsit vreodată hala de producție de la Mioveni.

Modelul în cauză este ediția Orange a Daciei Sandero. Este vorba, de fapt, de alinierea celor de la Dacia la tendința de a îmbogăți gama disponibilă publicului, cu ediții speciale. Iar publicul pentru care a fost gândit Sandero Orange este unul tânăr, pentru care detaliile de finețe pot face diferența.

Plecând de la schema cromatică a partenerului din acest proiect, Orange, Dacia oferă o serie de elemente de design specifice. În primul rând culoarea exteriorului, negru, la care se asortează grila radiatorului vopsită în aceeași nuanță. Stickerele discrete aplicate pe montanții centrali și fluturele specific serviciilor Orange, de pe hayon, întregesc aspectul chic, tineresc.

Piesa de rezistență este reprezentată de un telefon mobil dedicat ediției, oferit în echiparea standard.

La interior s-a mers în aceeași direcție, noutățile față de versiunile Sandero standard fiind reprezentate de aspectul lăcuit al consolei centrale, de tapițeria nouă cu motive Orange brodate pe tetiere, de centurile de siguranță portocalii și de covorașele personalizate. Piesa de rezistență este reprezentată de un telefon mobil dedicat ediției, oferit în echiparea standard. Sub capota modelului testat de noi se afla ultimul propulsor sosit în gama Dacia: unitatea pe benzină, de 1,2 litri.

E drept că noua motorizare respectă tendința mondială de downsizing și că a contribuit la îmbunătățirea emisiilor poluante, dar faptul că puterea maximă este aceeași cu cea a unității de 1,4 litri pe care o înlocuiește (75 CP) și că valoarea cuplului motor maxim (107 Nm) este mai mică cu 5 Nm, ne punem problema cât de mare este pasul făcut de Dacia? În exploatare Sandero este o mașină corectă vis-a-vis de prețul său de achiziție. Orientat în special spre confort, este un automobil perfect pentru drumurile românești.

În același timp, știut fiind apetitul românilor pentru drumuri lungi, cu mulți pasageri și bagaje în consecință, ne întrebăm dacă nu cumva opțiunea de motorizare de 1,6 litri nu ar fi mai potrivită. Dacă totuși ești în stare să te înarmezi cu mult calm și renunți la pretențiile dinamice exagerate, Sandero 1,2 Orange este o opțiune interesantă de buget. Iar ca bonus vei primi o doză puternică de bună dispoziție, asigurată de atmosfera degajată din habitaclu.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top