Povestea lui Gilles Vidal, omul care desenează “lei” la Peugeot

Gilles Vidal

Gilles Vidal este omul care conduce soarta departamentului de Design de la Peugeot. Și la cum arată Peugeot-urile de astăzi, se pare că știe ce face. Dar cine este Gilles Vidal?

Născut în 1972, Gilles a absolvit cursurile Centrului European de Artă în Elveția, apoi, în 1996, a fost cooptat în echipa Citroen. Acolo i s-a cerut să deseneze concepte, iar din creionul lui au apărut C-Airdream în 2002, C-Sportlounge în 2005 și C-Metisse în 2006. În 2009, un transfer la Peugeot, pentru a ocupa funcția de Director de Stil, avea să schimbe soarta “leului” francez.

Gilles Vidal (5)

Pe urmele lui Paul Bracq

Admirator al legendarului Paul Bracq, Gilles Vidal avea să obțină acel “Oh la la” ca primă reacție la schițele sale. În februarie 2010, a fost prezentată prima sa creațiepentru Peugeot, conceptul SR-1, cu tehnologie Hybrid4, și cabrio, și coupe, cu tracțiune integrală și emisii reduse. Prototipul nu a intrat niciodată în producția de serie, dar a fost cel care a inspirat liniile limuzinei 508.

Gilles Vidal, directeur du design de Peugeot pour The Good Life

În 2010, i s-a dat mai multă putere. A devenit directorul departamentului de Design. De atunci, design-ul Peugeot n-a mai avut nimic de-a face cu liniile Citroen, companie pentru care lucrase. În acel an, conceptul electric EX1 avea să fie o avanpremieră a viitoarelor modele ale companiei din Sochaux.

În iunie 2012, Vidal a inaugurat studioul Peugeot Design Lab. Doi ani la rând, el a fost cel care a luat premiul pentru cele mai frumoase concepte: HX-1 și Onyx. Tot el este principalul “vinovat” că […] Citește continuarea pe www.missauto.ro.

 

 

Adaugati comentariu