Povestea orașului cu ape minerale: Borsec

Borsec

Se spune că, la începutul lumii, sacul lui Dumnezeu s-a spart și din el s-a răspândit mult praf magic pe teritoriul țării noastre. 

Drept urmare, o varietate de minuni au luat naștere, iar printre acestea se numără și tărâmul binecuvântat cu ape tămăduitoare al localității harghitene Borsec.

În trecut, Borsec mai era cunoscută ca „regina“ staţiunilor balneoclimaterice din România sau Perla Transilvaniei. Turiștii din țară și din străinătate veneau an de an în acest loc pentru a se bucura de băi, de pădurile cu aer curat, de vestitele împachetări cu nămol sau de terapia cu apă minerală caldă și rece.

Cum ajungi în stațiune

Dacă vrei să te relaxezi și să uiți de probleme, poți merge într-un week-end prelungit sau într-un concediu de mai multe zile într-unul din cele mai nepoluate locuri de la noi din țară. Orașul Borsec este situat în nord-estul României, la 28 de km de Toplița. Nu vei găsi luxul cu care era asociat acest loc acum mai mult de două decenii, dar cu siguranță vei avea parte de liniște și de o primire călduroasă din partea gazdelor.

Cele mai frumoase atracții turistice

Cazarea în vilele și pensiunile din micul oraș costă între 45 și 200 de lei pe noapte, iar printre atracțiile turistice se numără: Poiana Zânelor, Muzeul Apelor Minerale, Peștera Urșilor și Peștera de Gheață. În funcție de preferințe, poți face trasee montane sau plimbă-te pe Aleea Îndrăgostiților, relaxează-te la băi sau la centrele de Spa. De asemenea, majoritatea turiștilor testează vestita apă cu bule, care țâșnește direct din izvoare, sau bucatele tradiționale pregătite de localnici (un amestec inedit de etnii, graiuri și credințe: români, maghiari, ruşi, germani şi evrei).

Citește tot materialul aici>>>

Adaugati comentariu