O sută de ani Mitsubishi. VEZI ISTORIA MĂRCII

Mitsubishi aniversează un secol de la înființare prin lansarea unor ediții limitate “100 de ani de istorie Mitsubishi” a modelelor ale actualelor modele, ASX, L200 și Outlander.

Istoria automobilelor Mitsubishi a început acum 100 de ani, în 1917, odată cu prima serie de autovehicule produse în serie în Japonia, Mitsubishi Model A.

Modelul A a fost conceput ca un vehicul de lux pentru oficialii guvernamentali și  produs integral manual, într-un număr de 22 de unități. Mașina beneficia de 5 locuri și era propulsată de un motor de 2.8l în patru cilindri. Acesta genera 35 de cai putere, atingând o viteză maximă de 32 km/h.

În 1931, Mitsubishi a creat primul motor diesel pentru autovehiculele din Japonia (450 AD), iar 5 ani mai târziu producătorul a prezentat primul său autovehicul cu tracțiune 4×4, modelul PX33. Acesta este și primul model Mitsubishi care a inclus sigla actuală a mărcii.

Apoi, în 1946, a fost creată Mizushima XTM1, prima autoutilitară a producătorului nipon, un mini pick-up cu 3 roți. Acesteia i-a urmat Modelul 500, lansat în 1960, prima mașină proiectată în întregime de către Mitsubishi.

Marca Mitsubishi este recunoscută pentru performanțele deosebite înregistrate în cele mai cunoscute raliuri ale lumii, totul pornind cu prima victorie obținută într-un grand prix, în 1962, în competiția Macau Grand Prix. Această reușită a fost urmată câțiva ani mai târziu, în 1967, de lansarea Colt 1000F, un model reprezentativ pentru marcă.

În 1970 divizia de automobile a Mitsubishi Heavy Industries Ltd. se desprinde de compania mamă devenind Mitsubishi Motors Corporation din prezent, iar în 1971, după 5 ani de cercetare, apare și prima mașină electrică Mitsubishi – Minica EV.

Brandul Mitsubishi Motors a devenit cunoscut în Europa în 1974, odată cu apariția primelor modele Lancer, iar startul oficial al vânzărilor pe bătrânul continent a fost dat de participarea la Salonul Auto de la Londra din același an.

În 1978 își face apariția prima generație L200. Modelul care s-a vândut până în prezent, prin generații succesive, în mai mult de 4,000,000 unități la nivel mondial.

În 1979 Mitsubishi Motors Corporation a început să exploreze un segment nou creat, SUV-ul pentru petrecerea timpului liber – prima piesă din acest concept fiind modelul Pajero.

În 1983 are loc prima participare la competiția Paris-Dakar. De la intrarea iniţială în Dakar, Pajero a acumulat un palmares de 26 de curse, cu care nu se poate mândri nici un alt SUV, incluzând un total de 12 victorii în raliul Dakar începând cu anul 1985 (dintre care 7 victorii au fost consecutive) şi 4 Cupe Mondiale FIA pentru Raliuri Cross Country.

În 2001 Mitsubishi Motors prezenta concept car-ul “ASX”, precursorul lui Outlander, model care a reprezentat și prima abordare a mărcii pentru segmentul „crossover”.

În 2006, la exact 40 de ani de la demararea cercetării Mitsubishi în domeniul mașinilor electrice, Mitsubishi Motors Corporation a anunțat programul de cercetare si dezvoltare al autovehiculului electric “i MiEV”, ca mai apoi acesta să devină în iulie 2009 prima mașină electrică de serie a unui producător important.

În 2012 Mitsubishi Motors Corporation a prezentat la Salonul Auto de la Paris primul SUV 4WD plug-in hibrid electric din lume, modelul Outlander PHEV. Istoria Mitsubishi continuă cu noul crossover compact Eclipse Cross și cu intrarea în familia Renault-Nissan, Alianță din care face parte începând din 2016.

Pentru a sărbători împlinirea celor 100 de ani, M Car Trading, importatorul oficial Mitsubishi Motors în România, lansează pe piață o Ediție Limitata “100 de ani de istorie Mitsubishi” a celor mai apreciate modele din gama actuală Mitsubishi Motors, modelele ASX, Outlander și L200.

Adaugati comentariu