GENEVA LIVE: Premieră europeană a lui L200, noul pickup Mitsubishi

Lucrurile se mișcă ceva mai greu în lumea pickupurilor. După aproape zece ani de prezență pe piețele din Europa a lui L200, Mitsubishi decide că e timpul să vină cu o nouă generație a camionetei lor care concurează cu nume grele precum Hilux, Navara sau Amarok.

Noul L200 este, practic, o versiune foarte puțin modificată a modelului Triton lansat anul trecut în toamnă în Tailanda. O primă inspecție ne arată că L200 își păstrează într-o destul de mare măsură aspectul controversat, răspunzător în mare măsură atât pentru succesul modelului precedent – atât cât a fost el – cât și pentru criticile care i s-au adus.

l200-2

Oamenii spuneau că, atunci când vor să-și cumpere un pickup, au nevoie de o mașină robustă, practică, fără prea multe artificii. Formele rotunde ale lui L200 îi făceau pe unii dintre eventualii clienți să caute showroomurile mărcilor concurente, pretinzând că soluțiile atipice de design (pentru genul ăsta de vehicul – utilitar) alese de Mitsubishi lasă senzația că mașina nu se folosește la maximum de spațiul disponibil, iar ăsta nu e un lucru pe care să ți-l dorești de la o utilitară. Pe de altă parte, erau cei care spuneau că dacă tot e musai să cumperi o camionetă, măcar să cumperi una care arată cât mai diferit față de celelalte.

L200 | AutoExpert.ro

Mitsubishi și-a dorit să le ofere celor din interior o experiență similară celei dintr-un autoturism, lucrul ăsta văzându-se cel mai bine la felul în care arată bordul și la materialele folosite. Japonezii spun că și ținuta mașinii este mult mai rafinată decât cea cu care ne-a obișnuit clasa asta, L200 folosind același sistem de tracțiune 4×4 ca și SUV-ul Pajero,

Puterea vine de la un motor nou de 2,4 litri în patru cilindri ce poate dezvolta fie 154 CP și 380 Nm, fie 181 CP și 430 Nm, cumpărătorul putând opta între o transmisie manuală cu șase trepte sau una automată cu cinci.

Potrivit Mitsubishi, vânzările noului model în Europa vor începe undeva pe parcursul verii acestui an.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top